Kršćanska sadašnjost d.o.o.

NOVI BROJ "SLUŽBE RIJEČI"

Novi broj "Službe riječi", građe za obnovljenu liturgiju, prvi je u novoj liturgijskoj godini C i već 270. po redu u četrdeset i četiri godine kontinuiranoga izlaženja.
U središtu božićnoga ciklusa liturgijske godine, što obuhvaća najveći dio ovoga sveščića, novorođeno je Dijete i prema njemu usmjereno došašće.
Ovaj broj završava s 5. nedjeljom kroz godinu ili s 10. veljače 2013. godine, a kao i do sada najprije su doneseni materijali ili građa za homiliju i vodič kroz misu nakon čega slijede obrasci homilija za pojedine nedjelje i blagdane.
Za pojedinu nedjelju ili blagdan izabrani su i prigodni citati teologa i pisaca duhovnih tekstova, a svećenicima će, kao i obično, od velike koristi biti i liturgijski oblikovane molitve vjernika, odnosno uvodi u pojedine dijelove liturgijskih slavlja.

Misao dana

Kad netko kaže transcendencija, kaže nešto što nas nadilazi. Dakle, ako krećemo u lov za nečim što nas nadilazi, ulazimo u određenu tragiku. Obitelj je vazda mjesto gdje to ne funkcionira, jer ona ponajprije i nije mjesto funkcionalno, nego egzistencijalno. Ona je uvijek, kao svaka pustolovina, prošarana sukobima, zastojima, uvrjedama koje izazivaju svađu i koje zahtijevaju praštanje. Već od početka, stvari su krenule loše. Muškarac i žena uzajamno se upropašćuju. Kain ubija Abela, jedna Tamara odlazi u postelju sa svojim svekrom Judom, druga Tamara daje se obljubiti od polubrata Amnona, Abšalom vodi rat protiv svojega oca kralja Davida ... Tako da je očekivanje Mesije očekivanje Onoga koji pomiruje braću (svršetak Knjige Postanka i priče o Josipu) i koji će obratiti srce otaca k sinovima, a srce sinova k ocima (Mal 3, 24 – posljednja riječ, u katoličkom kanonu, cijeloga Starog zavjeta). (Fabrice Hadjadj, “Što je to obitelj? Slijedom transcendencije u gaćama i drugih ultraseksističkih

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.