Kršćanska sadašnjost d.o.o.

20. OBLJETNICA SMRTI JOSIPA TURČINOVIĆA

Kršćanska sadašnjost za svoje djelatnike, umirovljenike i prijatelje Josipa Turčinovića toga dana organizira pohod Turčinovićevu rodnom mjestu Svetom Petru u Šumi u Istri. Nakon dolaska hodočasnici će najprije pohoditi njegov grob i pomoliti se za njegovu dušu, a nakon toga će se u župnoj crkvi slaviti misa zadušnica koju će predvoditi mons. Vladimir Stanković, član skupštine KS-a, a propovijedat će dr. Željko Tanjić, direktor KS-a. Nakon mise priredit će se kraći komemorativni program u kojem će akademik Josip Bratulić govoriti o Josipu Turčinoviću i njegovome djelovanju na području kulture, a prof. Anton Šuljić o Turčinovićevom djelovanju u Kršćanskoj sadašnjosti. U programu će sudjelovati župnik p. Czeslaw Bielen i načelnik općine Mario Bratulić te župni crkveni zbor.

Nakon mise zadušnice i kraćeg programa u župnoj crkvi hodočasnici iz Zagreba pohodit će i grobove istaknutih istarskih svećenika, usko povezanih s Kršćanskom sadašnjosti. Prije svega poći će na grob dr. Alde Starića, nedavno preminuloga glavnog urednika KS-a kao i na grobove Bože Milanovića, dr. Ante Kresine i prof. Antuna Heka.

Zainteresirani za taj komemorativni pohod na grob i u župu rođenja Josipa Turčinovića mogu se do 29. rujna prijaviti u tajništvu Kršćanske sadašnjosti na tel. 01 3649 000 begin_of_the_skype_highlighting 01 3649 000 end_of_the_skype_highlighting. Na put se kreće u nedjelju, 3. listopada u 6.30 sati ispred Chromosova tornja, Ulica grada Vukovara 271. Putovanje je besplatno. Povratak je navečer. Ograničen je broj mjesta i primat će se oni koji se prije prijave.
 

Misao dana

Prilično ludo što je Duh Sveti tada učinio. Jeruzalem, prije 2000 godina: Isusovi su prijatelji zajedno, nekako bez plana, a onda im Duh Sveti iznenada okrene život naglavačke. U Bibliji stoji: Duh Sveti poput ognjenih jezika siđe na apostole. Tamo piše i: Svatko svakoga iznenada može razumjeti, čak i ako ovaj govori kineski, tajski ili svahili. I svi mogu biti zajedno. Najednom apostoli osjećaju hrabrost i shvaćaju što je njihova zadaća. Dvije tisuće godina poslije… i još se uvijek govori o tom događaju, još uvijek ljudi kažu: Duh Sveti djeluje i danas. (Stephan Sigg, “Što ti želim za krizmu”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.