Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Uskrsna čestitka

Bila to opet nova prilika da osmislimo svoj život u svjetlu Kristova života i da ponovno postanemo svjesni da je Isus Krist naš uzor, naša slika i naša budućnost. Kao što je Bog Krista probudio od mrtvih, tako će i sve nas u njemu i s njime uzdignuti u slavu za koju nas je predodredio u svome spasenjskom planu odvijeka.

Kršćanska sadašnjost d.o.o.

 
2009_uskrsna_cestitka-(1).jpg Jer ljubav nas Kristova obuzima kad promatramo ovo: jedan za sve umrije, svi dakle umriješe« (2 Kor 5, 14).

»Kršćanin vjeruje da je Onaj koji ima ključeve Smrti (Otk 1, 18) dao dobar raspored. Kad je Isus umro sa smrću se nešto dogodilo; ona je u tren oka promijenila svoj izgled. Prokletstvo izgovoreno nekada: Zacijelo ćeš umrijeti (Post 2, 17) pretvorilo se u radosnu vijest: Mi vam navješćujemo radosnu vijest ...Bog je Isusa uskrisio od mrtvih (usp. Dj 13, 32s). Pobjeda iskapi smrt (1 Kor 15, 54).

François-Xavier Durrwell: Krist, čovjek i smrt, KS, Zagreb, 2009, str. 8.

 
 

Misao dana

Prilično ludo što je Duh Sveti tada učinio. Jeruzalem, prije 2000 godina: Isusovi su prijatelji zajedno, nekako bez plana, a onda im Duh Sveti iznenada okrene život naglavačke. U Bibliji stoji: Duh Sveti poput ognjenih jezika siđe na apostole. Tamo piše i: Svatko svakoga iznenada može razumjeti, čak i ako ovaj govori kineski, tajski ili svahili. I svi mogu biti zajedno. Najednom apostoli osjećaju hrabrost i shvaćaju što je njihova zadaća. Dvije tisuće godina poslije… i još se uvijek govori o tom događaju, još uvijek ljudi kažu: Duh Sveti djeluje i danas. (Stephan Sigg, “Što ti želim za krizmu”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.