Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Uskrsna čestitka


Isusa raspetoga tražite!
Nije ovdje!
Uskrsnu kako reče.
Mt 28, 5-6

Sretan i blagoslovljen
Uskrs
želi Vam
Kršćanska sadašnjost
Znamo, dakle, da za novi život nije moguće pronaći usporedbu. Je li moguće uspoređivati život i smrt, život prije i poslije rođenja? Krist nije postao jedan od nas, nije proživio svoju Pashu muke, smrti i uskrsnuća kako bi »poboljšao« naš život, kako bi ga uljepšao, učinio ugodnijim, duljim, intenzivnijim, lakšim ili sretnijim. On je došao – kako nam je rekao – da život imamo u izobilju (usp. Iv 10, 10).

 

Papa Franjo
(Iz knjige: Papa Franjo, Molitva. Dah novog života,
Kršćanska sadašnjost, 2020.)

Misao dana

Ja držim kako se ne bi trebalo zaboraviti zlo koje je neprijatelj počinio. Štoviše, ono se može oprostiti upravo jer se drži živim pretrpljeno zlo. Istinski oprost nije neko poništenje, nego znači iščitavanje toga zla i deklarirajući ga kao takvog, priznavati, međutim, da to zlo nije toliko moćno kako bi spriječilo moju ljubav, niti može zabraniti moju ljubav. Dakle, opraštam, ali istovremeno održavam živim zlo, održavam živom ranu. Osim toga, i za Isusa – koji je također u potpunosti oprostio – znaci muke (rupe na rukama i nogama, rana na boku) čine dio Njegova identiteta živućega i uskrsloga Gospodina, jer to što je podnosio i propatio, ne može se zaboraviti. Vjerujem da postoji jedno zajedničko iskustvo koje svi imamo: mi eventualno zaboravljamo bol, ali to da smo patili, ne možemo nikada zaboraviti. (Enzo Bianchi, "Paradoksi križa")

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.