Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Uskrsna čestitka


Isusa raspetoga tražite!
Nije ovdje!
Uskrsnu kako reče.
Mt 28, 5-6

Sretan i blagoslovljen
Uskrs
želi Vam
Kršćanska sadašnjost
Znamo, dakle, da za novi život nije moguće pronaći usporedbu. Je li moguće uspoređivati život i smrt, život prije i poslije rođenja? Krist nije postao jedan od nas, nije proživio svoju Pashu muke, smrti i uskrsnuća kako bi »poboljšao« naš život, kako bi ga uljepšao, učinio ugodnijim, duljim, intenzivnijim, lakšim ili sretnijim. On je došao – kako nam je rekao – da život imamo u izobilju (usp. Iv 10, 10).

 

Papa Franjo
(Iz knjige: Papa Franjo, Molitva. Dah novog života,
Kršćanska sadašnjost, 2020.)

Misao dana

Treba početi od srca, od srca koje je prosvijetljeno i vođeno razumom, od srca koje pamti. Sve to pretpostavlja uvijek dostupno srce, odnosno biće koje je uvijek spremno učiti. Nakon isticanja prvenstva nutrine, Franjo Saleški tvrdi da je nužno dopustiti da nas se podučava: »ali ovo srce, s kojim ćemo početi, zahtijeva, da ga poučimo, kako mu se treba izvana vladati« kako bismo u njemu vidjeli odraz evanđelja te veliku »mudrost i razboritost«. (François Corrignan, “Otvorite svoje srce. Duhovnost svetog Franje Saleškog”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.