Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Čovjek zarobljen ohološću i oslobođen milosrđem

Tonči Matulić


Tekstovi u ovoj knjizi prigodno su pisani i objavljivani u obliku kolumni u Kršćanskoj obiteljskoj reviji Kana u razdoblju od siječnja 2011. do prosinca 2018. godine, dakle punih osam godina.

U prvome dijelu knjige, koji donosi petnaest tekstova, sustavno se promišlja o grijehu svih grijeha, dotično o oholosti, predstavljajući intimne strukture toga glavnog i korijenskog grijeha za kojega je sv. Augustin ustvrdio da je initium omnis peccati – početak svakoga grijeha. No trebaju su također zasijecale u živo tkivo društvene i crkvene zbilje pa donose promišljanja o aktualnim temama i izazovima, a ne samo o teološkim načelima. Zbog toga se na načelna promišljanja o strukturama grijeha oholosti nadovezuju promišljanja o nekim konkretnim eklatantnim manifestacijama struktura grijeha oholosti u hrvatskome društvu. Treći dio ove knjige donosi promišljanja o manifestacijama struktura grijeha oholosti u međunarodnoj zajednici. U četvrtome dijelu knjige sadržana su promišljanja o vjeri i milosrđu kao jedinom istinskom i djelotvornom lijeku kojim možemo izliječiti smrtonosnu bolest oholosti koju može izliječiti samo Bog svojim milosnim zahvatom.od istog autora

drugi kupci su kupili i ovo

naslovi slične tematike

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.