Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Enciklopedijski teološki rječnik Sveto pismo - Povijest - Duhovnost - Fundamentalna teologija - Dogmatika - Moral - Ekumenizam - Religija

-- --

Enciklopedijski teološki rječnik

  Enciklopedijski teološki rječnik daje svakoj riječi s područja različitih teoloških disciplina osim tumačenja korijena same riječi, njezino osnovno značenje i možebitna značenja koja je tijekom vremena ona poprimila, istodobno pomažući čitatelju da se na sustavan ali sažet i jasan način uputi kroz razdoblja povijesti teološkoga promišljanja u kojima se neka riječ rabila. Riječi su opisane različitom opširnošću koja se u pogledu količine teksta kreće u rasponu od nekoliko redaka do nekoliko stupaca, tako da postoje opisi velikih tema u obliku pravih traktata prihvaćenih u teološkoj literaturi, do jezgrovitih prikaza, na primjer, sabora i papinskih enciklika i sličnih tema ukoliko su važne s teološkoga gledišta. Ovaj rječnik nudi tumačenje riječi skovanih u različitim jezicima tijekom više od 2500 godina razmišljanja i oblikovanja pojmova trudeći se naročito odrediti njihova ustaljena značenja i udovoljiti potrebnome zahtjevu za jasnoćom odnosno zahtjevu strogoga pojašnjavanja pojmova i njihove nutarnje oblikovanosti. Jedinstven kod nas i u svijetu, ovaj rječnik priređen je naporom više urednika tematskih područja, više desetaka autora, a na gotovo 1400 stranica obrađuje preko 1100 teološki relevantnih riječi odnosno tema. Enciklopedijski teološki rječnik namjerava poslužiti za prvu konzultaciju: onomu koji nije osobito kompetentan u teološkim disciplinama, a želi se savjesno informirati, onomu koji se, pošto se uputio na studij teologije, želi brzo obavijestiti o značenju nekoga izraza; onomu koji je već stručnjak, a želi se točno i sažeto podsjetiti na ono što je već iz drugih izvora opširnije i dublje doznao. Osim teoloških disciplina koje su se u novijoj povijesti već epistemološki odredile, poput duhovne i pastoralne teologije, još su uzete u obzir: biblijska teologija ,povijest teologije bez vlastitih imena i životopisa pojedinog teologa, fundamentalna teologija, dogmatska teologija, moralna teologija, ekumenska teologija, znanost o religijama.


  drugi kupci su kupili i ovo

  naslovi slične tematike

  na vrh
  ×
  Prijava
  Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
  ×
  Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

  Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.