Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Grad u naručju svetoga Vida Nadbiskupove poruke i propovijedi 2001. - 2015.

mons. dr. Ivan Devčić

Grad u naručju svetoga Vida

  Kao što se već u podnaslovu kaže, knjiga je nastala kao zbir poruka i propovijedi koje je prvi riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić održao o svetkovini sv. Vida, zaštitnika grada Rijeke i Riječke nadbiskupije.

  Povod objavljivanja bio je višestruki: 90. obljetnica biskupijskoga središta u Rijeci, 45. obljetnica osnutka Riječko-senjske nadbiskupije, 15. obljetnica Riječke nadbiskupije, 40. obljetnica svećeničkoga i 15. obljetnica biskupskoga ređenja mons. Devčića! „U porukama se zrcale pouke, inicijative i promišljanja u određenome trenutku vjerničkoga hoda, čime se mogu dodirnuti i stvarne potrebe vjernika i društva unutar tih petnaest godina.

  No tekstovi nisu samo odraz trenutka, nego imaju vrijednost kršćanske trajnosti, proročkoga vrjednovanja, upozoravanja i usmjeravanja“, istaknuo je kardinal Josip Bozanić u predgovoru, te dodao: „I onda kada se radi o sasvim konkretnim i prigodnim poticajima, Nadbiskup ih čuva od 'iskoristivosti' prigode. Tako i dalje ostaju živjeti poruke koje se tiču: oplemenjivanja suvremenoga života vjerom, odnosa roditelja prema djeci, brige za mlade, uzora i pomoći svetih, povezanosti zemaljskoga i nebeskoga života, važnosti jedinstva i zajedništva, euharistijskoga prinošenja i prikazivanja vlastitoga života“.

  Knjiga je izišla kao suizdanje Riječke nadbiskupije i Kršćanske sadašnjosti.  naslovi slične tematike

  na vrh
  ×
  Prijava
  Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
  ×
  Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

  Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.