Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Kana, kršćanska obiteljska revija, rujan 2015. Br. 9/501


U novome, rujanskome broju Kane, mjesečnika namijenjena kršćanskim obiteljima, Josip Grbac u tekstu naslovljenom „Potraga za krivcem“ analizira porast traženja krivca za, primjerice, neuspio godišnji odmor ili za hendikepirano dijete za koje se krivci često traže među liječnicima, zatim se okrivljuje Bog, Hrvati su „generalno krivi“ – samo ipak postoje neki koji „nikad nisu krivi“. O čemu se radi, čitajte u Grpčevu odličnom tekstu.

Papinu encikliku „Laudato si“, prikazuje i analizira Stjepan Baloban, a o izbjegličkoj krizi s kršćanskoga i teološkog motrišta piše Tonči Matulić. „Proračunano, bešćutno, nezainteresirano i ksenofobno držanje treba prokazati, jer ono izbjeglicama oduzima neotuđivo dostojanstvo slike Božje i nanosi uvredu samome Bogu koji se u Isusu Kristu sa svakim od njih također sjedinio i, štoviše, s njima se poistovjetio, budući da je i sam bio izbjeglica u Egiptu“, piše, među ostalim dekan Katoličkoga bogoslovnog fakulteta.

Bono Zvonimir Šagi piše o tome je li poniznost vrlina ili slabost. „U ovim ljetnim mjesecima bilo je mnogo različitih slavlja, mnogo nastupa političkih uvaženih osoba, a uz crkvena slavlja crkvenih osoba, osobito onih s viših položaja. Slušamo, slušamo – što i kako? Jesu li važniji sadržaji ili osobe koje ih iznose? Što i kako ozbiljno uzeti? Često nije toliko važno što se govori, koliko tko govori! Zato mi se čini aktualnom i ova tema, iako će se mnogima činiti iluzornom“, piše nestor koncilskoga pastorala u nas.

Milan Šimunović nastavlja (već 9. nastavak) pisati svoj prinos o obitelji s pastoralnoga motrišta, a koji se naslanja na Sinodu biskupa koja se treba održati sljedećeg listopada u Rimu, a o ISIS-u i Hrvatima, u povodu smaknuća prvoga Hrvata od strane te terorističke organizacije, piše Tonči Tadić.

Darko Tepert tu situaciju nasilja opisuje kao bibličar i s biblijskoga motrišta naslovivši svoj članak „Nasilje u ime Boga“.

Kana iz pera Alde Sinkovića donosi i vijest o Danu stvorenoga koji je za 1. rujna ubuduće utemeljio papa Franjo, a u svojoj rubrici o ekološkim temama „U korist vlastite štete“, o problemu koncesije za gradnju marine u Gružu piše Stanko Uršić naslovivši svoj tekst „Katastrofa kroči dalje“.

Ivana Ćepulić u reportažnom zapisu čitateljima približava Boliviju, svojim aktualnim pogledima „izvana“ Kanu i ovaj put obogaćuje Vladimir Pavlinić pišući o tome kako, kada i gdje „anđeli nastupaju“, a uredništvo je osobitu pažnju posvetilo nedavno preminulom mons. Vladimiru Stankoviću, zaslužnome članu Kršćanske sadašnjosti.

U Kani, kao i do sada, na sedamdesetak stranica u boji, obilje odličnih tekstova i napisa za svakoga člana kršćanske obitelji.


 • Nakladnik: Kršćanska sadašnjost d.o.o.
 • ISBN:
 • Kataloški broj: 1004501
 • Format: 20,8 x 27,5; 68 str.
 • Godina izdanja: 2015.
 • Uvez: Meki
 • Područje: Časopisi
 • Biblioteka: Kana
 • Izdanje: I. izdanje, Zagreb

naslovi slične tematike

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
 • Kupujte naslove iz naše ponude
 • Primajte obavijesti o novim naslovima
 • Kreirajte svoju listu želja
 • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.