Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Kana, kršćanska obiteljska revija, studeni 2009.

-- --

Kana, kršćanska obiteljska revija, studeni 2009.

  Josip Grbac: Afere: konfuzija prava i morala. () Afere su postale svakodnevica političkog, pravnog i gospodarskog sustava. Koliko jako bi moralo biti društvo da preboli i premosti sve ovakve afere? ()
  Od Kane do Kane
  Suzana Peran: Kristov slavuj - sv. Metilda von Hackenborn
  Stjepan Baloban: Svjedoci ili zemaljski mesije? Koliko god je to teško priznati, činjenica jest da sve više ulazimo u nejasno, a istodobno veoma opasno, stanje nemoći, bezvoljnosti i apatije i to posvuda a ne samo u javnom životu i na radnim mjestima. Što ućčiniti da se u manjoj ili većoj sredini, u obitelji i u nekoj zajednici, u osnovnoj i srednjoj školi te na fakultetu, na radnom mjestu i u strukturama vlasti i politike situacija promijeni na bolje?
  Anton Tamarut: Čemu se smijemo nadati? () kongregacija za nauk vjere u svojem pismu iz 1979. god. O nekim pitanjima iz eshatologije dok potvrđuje da ni Sveto pismo ni teologija ne pružaju dovoljno svjetla za predodžbu drugoga svijeta, istodobno upozorava na dvije bitne točke kojih se kršćanin treba čvrsto držati.
  Milan Šimunović: UZ SVEĆENIČKU GODINU - Svećenik danas pred nekim dilemama (1). Svećenička je godina. Razumljivo je da se na više razina i s više stajališta pokušava osvijetliti lik i uloga svećenika danas. Držim da je, uz ostalo, potrebno progovoriti o svećeniku s obzirnom na ono što svakodnevno vrši, odnosno što se od njega očekuje. Jer upravo ta njegova pozicija, to poslanje, uvjetuje i osvjetljava njegov identitet, odnosno ako ne izvršava svoje zadatke stavlja ga u pitanje
  Bono Zvonimir Šagi: CRKVA U DRUŠTVU gdje smo sada u Hrvatskoj? Kršćani svojim svjedočenjem mogu najbolje utjecati na obnovu morala u svojoj društvenoj sredini. Za to se traži angažman vjerničke zajednice. Stoga je potrebno i pojačati svekoliku kršćansku duhovnost. Valja trasirati nova polja kršćanskog djelovanja, o čemu još premalo znamo.
  Aldo Sinković: BISKUPSKA SINODA I FAO glasnogovornici gladnih. Potrebna je ne samo promjena načina života već i mišljenja.
  Velimir Pavlinić: Krivo čitani mitovi proizvode lošu religiju. Kada danas za nešto kažemo da je mit, onda to znači isto što i laž. U vrijeme sveprisutnih medija svako malo neka se visoko cijenila javna osoba ili djelo razotkrije kao varka i razbubnja kao mit.
  M. I A. I.: OBITELJ Obitelj i sestrica smrti
  V, Martinac: Iznad crte
  Krsto Cviić: Cjepivo za zločinom okaljanu prošlost
  Adalbert Rebić: Biblijski lik Mojsija. Zanima nas kako Biblija opisuje Mojsija (hebr. mošeh što biblijski pisac prevodi: iz vode izvađen i spašen). U korijenu tog imena zapravo je egipatska riječ mzes što znači sin. Tako, ime faraona Ramzesa znači sin boga Ra. Mojsije, prema tome, na egipatskom jednostavno znači sin
  Matija Maša Vekić: Spomenik nerođenoj djeci
  Stjepan Lice: U obrani svakog začetog života
  Boženka Bagarić: Šipak za rođendan
  Antonia Hrvatin: Riječka nadbiskupija u znaku Euharistijske godine
  Marijana Jakovl

  • Nakladnik: Kršćanska sadašnjost d.o.o.
  • ISBN: 0
  • Kataloški broj: 1004437
  • Format: 20,8 x 27,5 cm
  • Godina izdanja: 2009.
  • Uvez: Meki
  • Područje: Časopisi
  • Biblioteka: Kana
  • Izdanje: Zagreb, 2009., br. 437

  naslovi slične tematike

  na vrh
  ×
  Prijava
  Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
  ×
  Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

  Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.