Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Kana, kršćanska obiteljska revija, svibanj 2014.

-- --

Kana, kršćanska obiteljska revija, svibanj 2014.

  Svibanjski broj Kane dobar je dio svoga prostora posvetio kanonizaciji dvojice papa: Ivana XXIII. i Ivana Pavla II.

  Osim reportaže Marije Belošević s te kanonizacije u Vatikanu pod naslovom „Dva hrabra čovjeka – svjedoci Božje dobrote i njegova milosrđa“, njima su svoje tekstove posvetili i Stjepan Baloban i Tonči Matulić, a djelomično i Bono Zvonimir Šagi koji piše o socijalnome pitanju u Crkvi naslovivši svoj tekst „Društvo po mjeri čovjeka“.

  U ovome broju također je donesena i reportaža o susretu mladih u Dubrovniku, a tu je i fotoreportaža o Vatikanskim vrtovima.

  O biblijskim vrijednostima protiv nasilja i kleveta piše Josip Grbac, a Milan Šimunović nastavlja već 15. u nizu feljtona o prenošenju vjere danas kojega je ovaj put naslovio „Nositi evanđelje svima iz okruženja“. „Danas, kada je na djelu svojevrsna 'blokada evangelizacije', barem s obzirom na neke kategorije suvremenika, valja dobro razmisliti o 'što' i 'kako' u navještaju evanđelja. Zacijelo nam u tome može uvelike poslužiti 'treće poglavlje' apostolske pobudnice pape Franje 'Radost evanđelja'“, piše, među ostalim, Šimunović.

  O čuvenima, viđenima, bogatima i slavnima i njihovom medijskom predstavljanju, o 'vrijednostima' koje nam posreduju mediji u kojima, kako se čini, vlada kult zvijezda i tirana te proizvodnja slavnih koji postaju idol mladima, na svoj osebujan način piše Vladimir Pavlinić.

  U novoj Kani prikazan je rad Tomislava Mesića, svećenika i Misijske Družbe Duha Svetoga, misionara u Tanazaniji koji djeluje među poznatim Maasaijima iz pera Trpimira Alajbega, a od umjetnika predstavljen je Vasilije Jordan.

  O KatSusu – internetskoj stranici za katolike koji traže bračnoga druga, a koju su pokrenuli Vlatka Mihavec i Neven Kalinić, o tome kako svladati stres zbog mature ili o odgojnoj ulozi filma – u novome broju Kane također se mogu naći dobri članci.

  Tonči Tadić piše o nepodnošljivoj lakoći zaborava pri čemu misli na medijska češća podsjećanja i hvalospjeve na račun bivše države, a svoju kulturnu kolumnu Darko Gašparović posvetio je Frljićevoj predstavi o Aleksandri Zec.

  U Kani se nalazi veći broj književnih tekstova, od priča do poezije, prikazi raznih aktualnih pitanja poput pronalaska papirusa u kojem se navodno spominje Isusova žena pa sve do nekrologa srpsko-pravoslavnom mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Jovanu Pavloviću.

  Kana nastavlja donositi kupone u svojoj nagradnoj igri pri čemu je prva nagrada hodočašće u Svetu zemlju, druga nagrada hodočašće stopama svetoga Pavla za 2 osobe, treća nagrada hodočašće Padre Piju, sv. Riti i sv. Franji za 2 osobe i četvrta nagrada hodočašće u Poljsku za 2 osobe. Potrebno je skupiti četiri kupona (osim travnja i


  • Nakladnik: Kršćanska sadašnjost d.o.o.
  • ISBN: 0
  • Kataloški broj: 1004487
  • Format: 20,8 x 27,5 cm; 76 str.
  • Godina izdanja: 2014.
  • Uvez: Meki
  • Područje: Časopisi
  • Biblioteka: Kana
  • Izdanje: I. izdanje, Zagreb

  drugi kupci su kupili i ovo

  naslovi slične tematike

  na vrh
  ×
  Prijava
  Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
  ×
  Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

  Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.