Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Naučio sam od posljednjih Moj život, moje nade

Luis Antonio Gokim Tagle, Gerolamo Fazzini, Lorenzo Fazzini

Naučio sam od posljednjih

  Ovaj razgovor s filipinskim kardinalom Tagleom, koji je i još dok je bio najmlađi kardinal pobuđivao veliku pozornost zbog svoje velike učenosti, ali i pastoralne osjetljivosti te je na prošloj konklavi čak bio smatram kandidatom za izbor novog pape, otkriva nam toga zaista iznimnog čovjeka vjere i duboke ljudske jednostavnosti.

  O njemu je John Allen, najpoznatiji vatikanist u SAD-u, izjavio da „posjeduje karizmu Ivana Pavla II. i teološko znanje Benedikta XVI.“ Do prije nekoliko godina Luis Antonio Gokim Tagle -  ovo potonje je majčino prezime kineskog podrijetla – bio je na Zapadu poznat samo uskom krugu teologa jer je autor odlomka u grandioznoj „Povijesti Drugoga vatikanskog koncila“  Giuseppea Alberiga, a prije mnogo godina u Bologni je sudjelovao na sastancima Zaklade za religiozne studije, koji okupljaju stručnjake i povjesničare iz cijele Europe i šire. Godine 1997., na poziv tadašnjega kardinala Ratzingera, postao je član Međunarodne teološke komisije, a idućih se godina Tagle sve više uključuje u rad vatikanskih struktura. Papa Franjo imenovao ga je predsjednikom sinode posvećene obitelji.

  Ova knjiga plod je desetak susreta novinara s tim nadasve učenim i zanimljivim kardinalom.  drugi kupci su kupili i ovo

  naslovi slične tematike

  na vrh
  ×
  Prijava
  Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
  ×
  Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

  Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.