Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novosti

Knjiga mjeseca: "Hrđa. Pobijediti korupciju u Crkvi i društvu"

Knjiga mjeseca: "Hrđa. Pobijediti korupciju u Crkvi i društvu"

Kršćanska sadašnjost pokrenula je novu akciju Knjiga mjeseca, stavivši na popust od 30 % knjigu Hrđa. Pobijediti korupciju u Crkvi i društvu. Riječ je o knjizi razgovora kardinala Petera Turksona, prefekta Dikasterija za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja, i Vittorija Albertija, filozofa i djelatnika Dikasterija. Predgovor knjizi napisao je papa Franjo, stavljajući naglasak na ozbiljnost i opasnost koju korupcija donosi u svim slojevima društva, pa i u Crkvi.

21.10.2020.

Predstavljen zbornik „Laudato si’! Kako mijenjati stil života?“

Predstavljen zbornik „Laudato si’! Kako mijenjati stil života?“

Zbornik Laudato si’! Kako mijenjati stil života? urednika prof. dr. sc. Stjepana Balobana i doc. dr. sc. Dubravke Petrović Štefanac predstavljen je u ponedjeljak 19. listopada u prostorijama Hrvatske biskupske konferencije (HBK) u Zagrebu, u organizaciji Kršćanske sadašnjosti i Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve. Sudionike su pozdravili predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić i predsjednik Upravnog vijeća Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve HBK đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

20.10.2020.

Online predstavljanje zbornika Laudato si’! Kako mijenjati stil života?

Online predstavljanje zbornika Laudato si’! Kako mijenjati stil života?

Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve i Kršćanska sadašnjost pozivaju Vas na predstavljanje knjige Laudato si’! Kako mijenjati stil života?, koju su uredili Stjepan Baloban i Dubravka Petrović Štefanac. S obzirom na okolnosti prijeteće pandemije, predstavljanje će se održati online, 19. listopada 2020. s početkom u 18 sati, te će se moći pratiti uživo na YouTube kanalu HKM-a.

16.10.2020.

U Varaždinu predstavljen zbornik „Laudato si'! Kako mijenjati stil života?“

U Varaždinu predstavljen zbornik „Laudato si'! Kako mijenjati stil života?“

U Biskupijskoj knjižnici Varaždin 15. listopada predstavljen je zbornik radova „Laudato si'! Kako mijenjati stil života?“ u nakladi Kršćanske sadašnjosti i Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve. Knjiga je to koja donosi radove s međunarodnoga interdisciplinarnog simpozija o Laudato si’ koji je 2020. organizirao Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve. Zbornik je u Varaždinu predstavila prof. dr. sc. Silvija Migles, izvanredna profesorica na Katedri socijalnog nauka Crkve Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu, u sklopu skupa pod nazivom „Peta obljetnica socijalne enciklike „Laudato si'“. Briga za zajednički dom“.

16.10.2020.

Predstavljanje zbornika „Laudato si'! Kako mijenjati stil života?“

Predstavljanje zbornika „Laudato si'! Kako mijenjati stil života?“

U Biskupijskoj knjižnici Varaždin 15. listopada u 19 sati bit će predstavljen zbornik radova „Laudato si'! Kako mijenjati stil života?“ u nakladi Kršćanske sadašnjosti i Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve. Knjiga je to koja donosi radove s međunarodnoga interdisciplinarnog simpozija o Laudato si’ koji je 2020. organizirao Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve. Zbornik će u Varaždinu predstaviti prof. dr. sc. Silvija Migles, izvanredna profesorica na Katedri socijalnog nauka Crkve Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu, u sklopu skupa pod nazivom „Peta obljetnica socijalne enciklike „Laudato si'“. Briga za zajednički dom“.

15.10.2020.

Novi broj Kane: Župna kateheza odraslih treba biti na prvom mjestu

Novi broj Kane: Župna kateheza odraslih treba biti na prvom mjestu

Listopadski broj Kane u punom zamahu obuhvaća niz aktualnih pitanja koja prožimaju svakidašnjicu ovoga trenutka. Tako satkana Kana čitatelju nudi na izbor tekstove koji se bave temama nažalost sve prisutnijeg koronavirusa, temom nove enciklike pape Franje Fratelli tutti, temom vjeronauka i školama i župnim katehezama za odrasle, temom brige za zajednički dom i sve stvoreno te mnogim drugima.

15.10.2020.
Stranica 1 od 187 (1122 članaka)

Misao dana

Korupcija je tupost, sljepoća, uklanjanje Boga, duha, iz vlastitog života, s vlastitoga unutarnjeg horizonta, korupcija znači izgubiti osjećaj za razmjere i stvarnost. Korupcija je odbijanje kritike za ono što se čini. To je banalnost zla. (Peter Turkson – Vittorio Alberti, “Hrđa”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.