Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novosti

Kršćanska sadašnjost objavila četiri nova udžbenika za katolički vjeronauk

Kršćanska sadašnjost objavila četiri nova udžbenika za katolički vjeronauk

S novim vjeronaučnim udžbenicima Kršćanske sadašnjosti u novu će školsku godinu poći učenici trećih, šestih i sedmih razreda osnovne škole te trećih razreda srednje škole. Svaki se udžbenik sastoji od tiskanoga i elektroničkoga dijela, a odobrilo ih je Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Hrvatska biskupska konferencija koja je ujedno i izdavač ovih nastavnih materijala. Svi su udžbenici usklađeni s Kurikulumom nastavnoga predmeta Katolički vjeronauk za osnovne škole i gimnazije u Republici Hrvatskoj. Kao djelotvorna pomoć u ostvarivanju kvalitetne komunikacije, u udžbenicima se nalaze i biblijski i književno-umjetnički tekstovi, tekstovi crkvenih dokumenata, mudre izreke, molitve i poučne priče.

29.7.2020.

Nova knjiga Fabricea Hadjadja: Što je to obitelj?

Nova knjiga Fabricea Hadjadja: Što je to obitelj?

Kršćanska sadašnjost objavila je novu knjigu briljantnoga suvremenoga esejista i filozofa Fabricea Hadjadja Što je to obitelj?, intrigantnoga podnaslova Slijedom transcendencije u gaćama i drugih ultraseksističkih pogleda.

24.7.2020.

Ljeto u KS-u: Odaberite knjigu uz koju ćete se odmoriti i rasti u vjeri

Ljeto u KS-u: Odaberite knjigu uz koju ćete se odmoriti i rasti u vjeri

Stiglo nam je ljeto, nekima je zasluženi godišnji odmor već počeo, nekim će tek početi, a i svima onima koji ostaju kod kuće ljeto je dobra prilika za malo odahnuti, pogotovo uz dobru knjigu

23.7.2020.

Dr. Kreeft u Kani: „Tko je Bog, ja ili On?“

Dr. Kreeft u Kani: „Tko je Bog, ja ili On?“

Dr. Peter Kreeft profesor je filozofije na Boston Collegeu i autor više knjiga s područja filozofije i kršćanske teologije, od ko¬jih su neke postale prave uspješnice po čitavome svijetu, jer su pisane lucidno i s često prisutnom mje¬rom duhovitosti, zbog čega se čitatelj teško odvaja od njegovih tekstova prije nego što ih s napetim zanimanjem pročita do kraja.

20.7.2020.

Ljetni dvobroj Kane: Poticaj na promišljeno vodstvo nakon jedne od svjetskih kriza

Ljetni dvobroj Kane: Poticaj na promišljeno vodstvo nakon jedne od svjetskih kriza

Čitajući Kanu na godišnjem odmoru ili usred gradske vreve, čitatelj će moći odabrati između tema o koronavirusu sa stajališta vjere (Josip Grbac, Pitanje sadašnjeg trenutka), duhovnih i teoloških tema, putopisa (Jordan), rubrika Liječnik i duša (o temi opraštanja), Odgoj za medije (o prepoznavanju lažnih vijesti), Ženska strana medalje (o tome ima li žena vremena za dokolicu), Političke teme te još mnoštvo zanimljivih sadržaja.

15.7.2020.

Ljeto u Kršćanskoj sadašnjosti

Ljeto u Kršćanskoj sadašnjosti

Što čitati kroz ljeto? Potražite ljetnu ponudu zanimljivih naslova Kršćanske sadašnjosti.

6.7.2020.
Stranica 1 od 184 (1099 članaka)

Misao dana

Danas si kao biskup uvijek postavljam pitanje: Kako predstaviti vjeru na jednostavan, živ i konkretan način? Velika lekcija u mome pastoralnom životu bila je što sam išao siromašnima, ne noseći im svoju riječ, već srce, spremno slušati i od njih učiti. Prije negoli započnemo govoriti, nužno je razumjeti osobu koja je pred nama, razumjeti je kroz slušanje, kojim odajemo poštivanje i potvrđujemo njezino dostojanstvo. Tek tada mislim da imam pravo nešto reći. (Luis Antonio Gokim Tagle, “Naučio sam od posljednjih”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.