Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novosti

Osvrt - Teološki četvrtak o razaranju i obnovi

Osvrt - Teološki četvrtak o razaranju i obnovi

Teološki četvrtak za mjesec svibanj održao se, kao i proteklog mjeseca, u izmijenjenome terminu, dakle ne posljednjeg četvrtka u mjesecu, jer toga dana pada blagdan Uzašašća, već 18. svibnja, a tema je bila „Razaranje i obnova - Oštećeni i obnovljeni sakralni objekti u Domovinskom ratu“. O toj temi govorili su dr. sc. Julija Barunčić Pletikosić i prof. Miljenko Domijan.

19.5.2017.

Predstavljanje: Duhovna baština Stepinčeva i Kuharićeva zavičaja

Predstavljanje: Duhovna baština Stepinčeva i Kuharićeva zavičaja

Župa sv. Nikole biskupa u Jastrebarskom poziva Vas na svečano predstavljanje knjige DUHOVNA BAŠTINA STEPINČEVA I KUHARIĆEVA ZAVIČAJA, Svećenička i redovnička zvanja rimokatoličkih župa Jaskanskoga dekanata. Na predstavljanju sudjeluju: prof. dr. sc. o. Slavko Slišković, OP, recenzent, prof. dr. sc. Stjepan Baloban, recenzent, prof. Nino Škrabe, recenzent, preč. Stjepan Rožanković, nakladnik, dr. sc. Stjepan Brebrić, nakladnik, mr. sc. Anđelko Košćak, autor

18.5.2017.

Predstavljanje u Splitu: Nova Kristova zapovijed

Predstavljanje u Splitu: Nova Kristova zapovijed

Srdačno Vas pozivamo na predstavljanje knjige Živana Sikirića, Nova Kristova zapovijed u ponedjeljak, 29. svibnja 2017. godine u 19 sati u dvorani Dominikanskog samostana sv. Katarine u Splitu. U predstavljanju sudjeluju: prof. dr. sc. Tonči Matulić, prof. dr. sc. Hrvoje Sikirić, ak. kipar Kuzma Kovačić, don Anton Šuljić, prof.

17.5.2017.

Predstavljena knjiga dr. sc. Ivice Žižića „Slava križa“

Predstavljena knjiga dr. sc. Ivice Žižića „Slava križa“

Predstavljanje knjige „Slava križa – Simboli i slike vjere u ranokršćanskoj kulturi“ autora dr. Ivice Žižića, profesora na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu i na Papinskom liturgijskom institutu u Rimu, održano je u četvrtak, 11. svibnja u koru splitske katedrale. Knjigu su predstavili prof. dr. Dino Milinović (Odsjek za povijest umjetnosti, Filozofski fakultet u Zagrebu) i mr. sc. Mario Popović (Papinski patristički institut Augustinianum, Rim). Program, kojemu je nazočio generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović, dekan KBF-a u Splitu prof. dr. Anđelko Domazet i brojni profesori, moderirao je prof. Anton Šuljić. U glazbenom dijelu nastupio je Komorni zbor bogoslova Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu pod vodstvom mo. Ivana Urlića.

12.5.2017.

TEOLOŠKI ČETVRTAK - 18. 05. 2017.

TEOLOŠKI ČETVRTAK - 18. 05. 2017.

Srdačno Vas pozivamo na Teološki četvrtak koji će se održati 18. svibnja 2017. u 19.30 sati u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu, Kaptol 29 - Dvorana II, u Zagrebu. Tema ovoga četvrtka je RAZARANJE I OBNOVA – Oštećeni i obnovljeni sakralni objekti u Domovinskom ratu.

12.5.2017.

O mediteranstvu pape Franje

O mediteranstvu pape Franje

Na Mediteranskome festivalu knjige, koji se po prvi put od 3. do 7. svibnja održava u Splitu, a na kojem među ostalim nakladnicima izlaže i Kršćanska sadašnjost, u petak, 5. svibnja održana je diskusija o temi "Mediteransko u misli i djelu pape Franje". O tome su govorili dr. Edvard Punda s KBF-a u Splitu i don Anton Šuljić iz KS-a.

6.5.2017.
Stranica 1 od 143 (858 članaka)
na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.