Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novosti

Božićna čestitka

Božićna čestitka

Čestit Božić i blagoslovljenu novu, 2017. godinu želi Vam Kršćanska sadašnjost!

22.12.2016.

Predstavljena knjiga „Vjersko uvjerenje i moralno ponašanje“

Predstavljena knjiga „Vjersko uvjerenje i moralno ponašanje“

U ponedjeljak 12. prosinca 2016. godine u dvorani „Blaženi Alojzije kard. Stepinac“ na Hrvatskom katoličkom sveučilištu održana je promocija knjige „Vjersko uvjerenje i moralno ponašanje“, čiji su autori prorektor za organizaciju i poslovanje Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Gordan Črpić, docentica na Odjelu za komunikologiju dr. sc. Jasna Ćurković Nimac i rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić.

15.12.2016.

Predstavljen zbornik „Nadbiskup Stepinac i Srbi u Hrvatskoj“

Predstavljen zbornik „Nadbiskup Stepinac i Srbi u Hrvatskoj“

U Zagrebu predstavljen zbornik radova sa znanstvenoga skupa u organizaciji Zagrebačke nadbiskupije i Hrvatskoga katoličkog sveučilišta.

15.12.2016.

Na likovnoj akademiji predstavljena knjiga s. Marije Pehar o likovnom prikazivanju Presvetog Trojstva

Na likovnoj akademiji predstavljena knjiga s. Marije Pehar o likovnom prikazivanju Presvetog Trojstva

Na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u petak, 9. prosinca 2016. godine, predstavljena je knjiga „Otajstvo Presvetog Trojstva u slikovnome izričaju“, autorice dr. sc. s. Marije Pehar. Pozdravljajući u ime izdavača Kršćanske sadašnjosti don Anton Šuljić, i sam povjesničar umjetnosti, izrazio je zadovoljstvo da se knjigu s tom tematikom predstavlja upravo na Likovnoj akademiji, tim više što je upravo Kršćanska sadašnjost poznata po tome što je izdala mnoga važna djela s područja koja povezuju vjeru, teologiju i likovne umjetnosti.

12.12.2016.

Teološki četvrtak - 22. 12. 2016.

Teološki četvrtak - 22. 12. 2016.

Srdačno Vas pozivamo na Teološki četvrtak Kršćanske sadašnjosti koji će se ovoga puta održati nešto ranije, 22. prosinca 2016. godine u 19 sati u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu, Kaptol 29 – Dvorana II u Zagrebu. Tema ovoga četvrtka je PAPA FRANJO I SINODALNOST CRKVE - U kontekstu održavanja II. sinode Zagrebačke nadbiskupije. Na ovu temu uvodna izlaganja izreći će dr. sc. Branko Murić i dr. sc. Zvonimir Kurečić

9.12.2016.

Predstavljanje knjige: NADBISKUP STEPINAC I SRBI U HRVATSKOJ

Predstavljanje knjige: NADBISKUP STEPINAC I SRBI U HRVATSKOJ

Zagrebačka nadbiskupija, Hrvatsko katoličko sveučilište i Kršćanska sadašnjost srdačno Vas pozivaju na predstavljanje zbornika NADBISKUP STEPINAC I SRBI U HRVATSKOJ u kontekstu Drugoga svjetskog rata i poraća kojega su uredili Ivan Majnarić, Mario Kevo, Tomislav Anić. Predstavljanje zbornika održat će se u ponedjeljak, 12. prosinca 2016. godine u dvorani »Vijenac« Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta, Kaptol 29a u Zagrebu s početkom u 19.30 sati.

6.12.2016.
Stranica 11 od 147 (879 članaka)

Misao dana

Tišina u svagdanjem životu nužan je uvjet da bi se živjelo zajedno s drugima. Bez sposobnosti da šuti, čovjek nije sposoban čuti one koji ga okružuju, voljeti ih i razumjeti. Djelotvorna ljubav, dobrotvorje (caritas) rađa se iz tišine. Proizlazi iz tihog srca, koje je spremno slušati, čuti i prihvatiti. Tišina je uvjet razmjene s drugima i nužna je da bismo shvatili sami sebe. Bez tišine nema opuštenosti, vedrine ni unutarnjeg života. Tišina je prijateljstvo i ljubav, unutarnji sklad i smirenost. Tišina i smirenost kucaju istim srcem. (Robert Sarah, "Snaga tišine", KS 2017.)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.