Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novosti

50 godina Kršćanske sadašnjosti - Znanstveni kolokvij »Vjera i kultura« (IV.)

50 godina Kršćanske sadašnjosti  - Znanstveni kolokvij »Vjera i kultura« (IV.)

Posljednje predavanje na stručnom kolokviju o 50. obljetnici Kršćanske sadašnjosti 12. lipnja s temom „Kršćanska sadašnjost na putu ljepote. Umjetnost u evangelizaciji i pastoralu kulture" održao je doc. dr. Ivan Dodlek.

13.6.2018.

50 godina Kršćanske sadašnjosti - Znanstveni kolokvij »Vjera i kultura« (III.)

50 godina Kršćanske sadašnjosti  - Znanstveni kolokvij »Vjera i kultura« (III.)

Predavanje „Kršćanska sadašnjost u aktualnom društvenom i kulturnom kontekstu - Vjerska kultura u našim suvremenim medijima komuniciranja – poželjne perspektive djelovanja KS-a" na znanstvenom kolokviju uz proslavu 50. obljetnice KS-a održao je doc. dr. Krunoslav Novak.

13.6.2018.

50 godina Kršćanske sadašnjosti - Znanstveni kolokvij »Vjera i kultura« (II.)

50 godina Kršćanske sadašnjosti  - Znanstveni kolokvij »Vjera i kultura« (II.)

Drugo predavanje na znanstvenom kolokviju „Vjera i kultura" u okviru proslave 50. obljetnice Kršćanske sadašnjosti „Vjerska i kulturna djelatnost Kršćanske sadašnjosti u komunističkom društvu" pripremili su izv. prof. dr. Slavko Slišković i doc. dr. Ana Biočić.

13.6.2018.

50 godina Kršćanske sadašnjosti - Znanstveni kolokvij „Vjera i kultura" (I.)

50 godina Kršćanske sadašnjosti  - Znanstveni kolokvij „Vjera i kultura" (I.)

U sklopu svečane proslave 50. obljetnice Kršćanske sadašnjosti u dvorani Vijenac Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta u Zagrebu održava se znanstveni kolokvij „Vjera i kultura". Prvo predavanje „Kršćanska sadašnjost – tradicija i modernitet" održao je prof. dr. Stjepan Kušar s Hrvatskoga katoličkoga sveučilišta.

13.6.2018.

Obavijest kupcima

Obavijest kupcima

Dana 12.6.2018. knjižare neće raditi zbog obilježavanja 50. obljetnice Kršćanske sadašnjosti.

8.6.2018.

Posebna ponuda u knjižarama KS

Posebna ponuda u knjižarama KS

Povodom 50. obljetnice Kršćanske sadašnjosti, u knjižarama će biti prigodni popust od 20% na najveći dio izdanja.

8.6.2018.
Stranica 12 od 166 (992 članaka)

Misao dana

Činjenica se da je jedan čovjek uzdignut u osobno jedinstvo s Bogom ne tiče samo toga jednoga, nego je događaj za čitavu ljudsku narav, koja je jedna u svim ljudima. Događaj Krista dodirnuo je ovu jednu jedinstvenu ljudsku narav svih ljudi i pokrenuo je prema Bogu. Čovještvo čovjeka Isusa, takoreći, Božja je udica kojom je Bog-ribar dohvatio čovještvo svih ljudi. Egzistencija Isusa Krista i njegova poruka unijeli su novu dinamiku u čovječanstvo, te Crkva nije ništa drugo do ova dinamika, ovo po-kretanje čovječanstva prema Bogu: ona je po svojoj biti „pasha“, prijelaz, preobrazba tijela čovječanstva u tijelo Isusa Krista. Ona je konkretan oblik onoga događanja koji nazivamo povijest spasenja, povijest koja započinje izabranjem Abrahama, a nastavlja se sve do trenutka kada će „Bog biti sve u svemu“ (1 Kor 15,28), kada će proces prijelaza biti dovršen. (Joseph Ratzinger/Benedikt XVI. „Dogma i navještaj“)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.