Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novosti

Teološki četvrtak o strategiji posramljivanja

Teološki četvrtak o strategiji posramljivanja

Teološki četvrtak Kršćanske sadašnjosti o temi „Strategija posramljivanja – katolika“, održan 24. studenoga, privukao je do sada nezabilježen broj zainteresiranih slušatelja koji su sjedili po podu i ostali na hodniku pratiti izlaganja dvojice vrsnih predavača: dr. Slavena Leticu i dr. Ivicu Šolu. Letica je sociolog, političar i kolumnist koji je u javnosti stekao ime ponajviše svojim dosjetljivim i britkim stavom, a ništa manje to nije ni Šola, teolog, komunikolog i novinar koji svojim britkim kolumnama i medijskim nastupima prokazuje anomalije i socijalističke recidive u našem, prije svega, medijskome i političkome miljeu.

25.11.2016.

Susret s autorom Lushom Gjergjijem

Susret s autorom Lushom Gjergjijem

Susret s autorom dr. don Lushom Gjergjijem održana je u organizaciji Hrvatskog društva katoličkih novinara i „Kršćanske sadašnjosti“ u ponedjeljak, 21. studenoga u dvorani Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu. Riječ dobrodošlice uputila je predsjednica HDKN-a dr. sc. Suzana Vrhovski Peran koja je naglasila kako je ovo prva od tribina, koje imaju za cilj „ukazati na važnost katoličkih medija, na vrijednost djelovanja katoličkih novinara, ali i promišljati sa katoličkog stajališta o medijima i društvu danas“. U tom je vidu posebno pozdravila don Lusha Gjergjija, koji je član Društva od početka djelovanja.

22.11.2016.

Teološki četvrtak - 24. 11. 2016.

Teološki četvrtak - 24. 11. 2016.

Srdačno Vas pozivamo na Teološki četvrtak Kršćanske sadašnjosti koji će se održati 24. studenoga 2016. godine u 19 sati u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu, Kaptol 29 – Dvorana II u Zagrebu. Tema četvrtka je STRATEGIJA POSRAMLJIVANJA [KATOLIKA] Na ovu temu uvodna izlaganja izreći će dr. sc. Ivica Šola i dr. sc. Slaven Letica

18.11.2016.

Susret s autorom u Zagrebu: dr. Lush Gjergji

Susret s autorom u Zagrebu: dr. Lush Gjergji

Nastavljamo naš povremeni SUSRET S AUTOROM. U goste smo pozvali dr. Lusha Gjergjia, svećenika Prizrenske biskupije u ponedjeljak, 21. studenoga 2016. u 18 sati u Napretkovom kulturnom centru, Bogovićeva 1/1. u Zagrebu. Suorganizator ovoga susreta je Hrvatsko društvo katoličkih novinara.

18.11.2016.

Kardinalu Mülleru dodijeljen prvi počasni doktorat Hrvatskoga katoličkog sveučilišta

Kardinalu Mülleru dodijeljen prvi počasni doktorat Hrvatskoga katoličkog sveučilišta

Danas, u srijedu 9. studenoga 2016., našem autoru, kardinalu Gerhardu Ludwigu Mülleru, pročelniku Kongregacije za nauk vjere, u prostorijama Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta u Zagrebu, dodijeljen je prvi počasni doktorat Hrvatskoga katoličkog sveučilišta iz Zagreba.

9.11.2016.

Obogaćenje naše knjižare u Osijeku

Obogaćenje naše knjižare u Osijeku

Knjižara Kršćanske sadašnjosti u Osijeku nedavno je obogatila svoj prostor trima tzv. gondolama za izlog knjiga, te mrežom i panelima za nabožne predmete.

4.11.2016.
Stranica 13 od 147 (879 članaka)

Misao dana

Tišina u svagdanjem životu nužan je uvjet da bi se živjelo zajedno s drugima. Bez sposobnosti da šuti, čovjek nije sposoban čuti one koji ga okružuju, voljeti ih i razumjeti. Djelotvorna ljubav, dobrotvorje (caritas) rađa se iz tišine. Proizlazi iz tihog srca, koje je spremno slušati, čuti i prihvatiti. Tišina je uvjet razmjene s drugima i nužna je da bismo shvatili sami sebe. Bez tišine nema opuštenosti, vedrine ni unutarnjeg života. Tišina je prijateljstvo i ljubav, unutarnji sklad i smirenost. Tišina i smirenost kucaju istim srcem. (Robert Sarah, "Snaga tišine", KS 2017.)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.