Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novosti

Osvrt na Teološki četvrtak - Papa Franjo i sinodalnost Crkve

Osvrt na Teološki četvrtak - Papa Franjo i sinodalnost Crkve

Posljednji Teološki četvrtak u ovoj 2016. godini održan je o temi „Papa Franjo i sinodalnost Crkve“. Sinodalnost je kao način rješavanja stanovitih otvorenih pitanja u Crkvi prisutna od njezinih početaka, bolje rečeno od apostolskih vremena.

23.12.2016.

Božićna čestitka

Božićna čestitka

Čestit Božić i blagoslovljenu novu, 2017. godinu želi Vam Kršćanska sadašnjost!

22.12.2016.

Predstavljena knjiga „Vjersko uvjerenje i moralno ponašanje“

Predstavljena knjiga „Vjersko uvjerenje i moralno ponašanje“

U ponedjeljak 12. prosinca 2016. godine u dvorani „Blaženi Alojzije kard. Stepinac“ na Hrvatskom katoličkom sveučilištu održana je promocija knjige „Vjersko uvjerenje i moralno ponašanje“, čiji su autori prorektor za organizaciju i poslovanje Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Gordan Črpić, docentica na Odjelu za komunikologiju dr. sc. Jasna Ćurković Nimac i rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić.

15.12.2016.

Predstavljen zbornik „Nadbiskup Stepinac i Srbi u Hrvatskoj“

Predstavljen zbornik „Nadbiskup Stepinac i Srbi u Hrvatskoj“

U Zagrebu predstavljen zbornik radova sa znanstvenoga skupa u organizaciji Zagrebačke nadbiskupije i Hrvatskoga katoličkog sveučilišta.

15.12.2016.

Na likovnoj akademiji predstavljena knjiga s. Marije Pehar o likovnom prikazivanju Presvetog Trojstva

Na likovnoj akademiji predstavljena knjiga s. Marije Pehar o likovnom prikazivanju Presvetog Trojstva

Na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u petak, 9. prosinca 2016. godine, predstavljena je knjiga „Otajstvo Presvetog Trojstva u slikovnome izričaju“, autorice dr. sc. s. Marije Pehar. Pozdravljajući u ime izdavača Kršćanske sadašnjosti don Anton Šuljić, i sam povjesničar umjetnosti, izrazio je zadovoljstvo da se knjigu s tom tematikom predstavlja upravo na Likovnoj akademiji, tim više što je upravo Kršćanska sadašnjost poznata po tome što je izdala mnoga važna djela s područja koja povezuju vjeru, teologiju i likovne umjetnosti.

12.12.2016.

Teološki četvrtak - 22. 12. 2016.

Teološki četvrtak - 22. 12. 2016.

Srdačno Vas pozivamo na Teološki četvrtak Kršćanske sadašnjosti koji će se ovoga puta održati nešto ranije, 22. prosinca 2016. godine u 19 sati u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu, Kaptol 29 – Dvorana II u Zagrebu. Tema ovoga četvrtka je PAPA FRANJO I SINODALNOST CRKVE - U kontekstu održavanja II. sinode Zagrebačke nadbiskupije. Na ovu temu uvodna izlaganja izreći će dr. sc. Branko Murić i dr. sc. Zvonimir Kurečić

9.12.2016.
Stranica 14 od 150 (898 članaka)

Misao dana

Biti kršćanin nije istovjetno ni sa sposobnosti da se osmisli vlastito mjesto u svijetu, ni s nekakvim projektom oslobođenja, pravednosti i mira, niti pak s kulturama koje izviru iz kršćanskog identiteta. Dakako da su se, u ljudskom društvu, sve te pojave oblikovale i promišljale; međutim, uvijek ih treba mjeriti u odnosu na logiku besjede o križu i u odnosu na eshatološku puninu kako bi bile pročišćene, kako bi ono što je u svemu tome slama izgorjelo, a ono što je opečaćeno ljubavlju ostalo kao drago kamenje (usp. 1 Kor 3,10-15). Upravo će Dan Gospodnji – i samo Dan Gospodnji – biti onaj Dan u kojem će se očitovati djelo kršćana u svijetu (usp. 1 Kor 3,13 i Mt 25,31-46): tada će se objelodaniti svačije djelo. (Enzo Bianchi, „Kršćani u društvu“, KS, 2016.)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.