Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novosti

Teološki četvrtak - 24. 11. 2016.

Teološki četvrtak - 24. 11. 2016.

Srdačno Vas pozivamo na Teološki četvrtak Kršćanske sadašnjosti koji će se održati 24. studenoga 2016. godine u 19 sati u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu, Kaptol 29 – Dvorana II u Zagrebu. Tema četvrtka je STRATEGIJA POSRAMLJIVANJA [KATOLIKA] Na ovu temu uvodna izlaganja izreći će dr. sc. Ivica Šola i dr. sc. Slaven Letica

18.11.2016.

Susret s autorom u Zagrebu: dr. Lush Gjergji

Susret s autorom u Zagrebu: dr. Lush Gjergji

Nastavljamo naš povremeni SUSRET S AUTOROM. U goste smo pozvali dr. Lusha Gjergjia, svećenika Prizrenske biskupije u ponedjeljak, 21. studenoga 2016. u 18 sati u Napretkovom kulturnom centru, Bogovićeva 1/1. u Zagrebu. Suorganizator ovoga susreta je Hrvatsko društvo katoličkih novinara.

18.11.2016.

Kardinalu Mülleru dodijeljen prvi počasni doktorat Hrvatskoga katoličkog sveučilišta

Kardinalu Mülleru dodijeljen prvi počasni doktorat Hrvatskoga katoličkog sveučilišta

Danas, u srijedu 9. studenoga 2016., našem autoru, kardinalu Gerhardu Ludwigu Mülleru, pročelniku Kongregacije za nauk vjere, u prostorijama Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta u Zagrebu, dodijeljen je prvi počasni doktorat Hrvatskoga katoličkog sveučilišta iz Zagreba.

9.11.2016.

Obogaćenje naše knjižare u Osijeku

Obogaćenje naše knjižare u Osijeku

Knjižara Kršćanske sadašnjosti u Osijeku nedavno je obogatila svoj prostor trima tzv. gondolama za izlog knjiga, te mrežom i panelima za nabožne predmete.

4.11.2016.

Kršćanska sadašnjost na Interliberu 2016.

Kršćanska sadašnjost na Interliberu 2016.

Kršćanska sadašnjost i ove će godine sudjelovati na Interliberu. koji traje od 8. do 13. studenoga. Na svome štandu, koji će kao i dosadašnjih godina biti smješten u paviljonu V 8d, KS će predstaviti svoje nove naslove i izbor iz poznatijih biblioteka te će ponuditi sajamski popust od 20 % za nove naslove, a ostali popusti će biti i do 70 % za nešto starija izdanja.

4.11.2016.

Osječko predstavljanje knjige "Putokazi sreće"

Osječko predstavljanje knjige "Putokazi sreće"

U dvorani Instituta za novu evangelizaciju „Sveti Ivan Pavao II.“ u Osijeku, 28. listopada 2016. godine svečano je predstavljena knjiga „Putokazi sreće. Blaženstva i svjedočanstva vjernika". O knjizi, svojevrsnom priručniku za vjernike i njezinom prijmu govorili su: dr. Đuro Hranić, prof. dr. Ružica Pšihistal, profesorica na Filozofskom fakultetu u Osijeku i predsjednica Udruge katoličkih intelektualaca u Osijeku, p. Zdravko Knežević, voditelj duhovnih vježbi sv. Ignacija u Osijeku i superior osječke Rezidencije Družbe Isusove, prof. dr. Ivan Vajić, glavni urednik knjige i suautor.

31.10.2016.
Stranica 15 od 149 (889 članaka)

Misao dana

Dobar duhovnik neće mahnuti čarobnim štapićem i ispraviti naše loše defi nirane, nesvjesne sklonosti prema savršenstvu. Neće nas osposobiti da postignemo ono što »želimo«, jer duhovni život ne tiče se samo »želje« za savršenstvom. Ljudi prečesto misle kako je za preokretanje svoje »želje« u »volju Božju« dovoljno da im to potvrdi duhovnik. Nažalost, takva vrsta alkemije ne djeluje i razočarat će se svatko tko bude tako postupao. (Thomas Merton, „Duhovno vodstvo i meditacija“)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.