Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novosti

Predstavljena knjiga dr. sc. Ivice Žižića „Slava križa“

Predstavljena knjiga dr. sc. Ivice Žižića „Slava križa“

Predstavljanje knjige „Slava križa – Simboli i slike vjere u ranokršćanskoj kulturi“ autora dr. Ivice Žižića, profesora na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu i na Papinskom liturgijskom institutu u Rimu, održano je u četvrtak, 11. svibnja u koru splitske katedrale. Knjigu su predstavili prof. dr. Dino Milinović (Odsjek za povijest umjetnosti, Filozofski fakultet u Zagrebu) i mr. sc. Mario Popović (Papinski patristički institut Augustinianum, Rim). Program, kojemu je nazočio generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović, dekan KBF-a u Splitu prof. dr. Anđelko Domazet i brojni profesori, moderirao je prof. Anton Šuljić. U glazbenom dijelu nastupio je Komorni zbor bogoslova Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu pod vodstvom mo. Ivana Urlića.

12.5.2017.

Panel-diskusija Mediteransko u misli i djelu pape Franje

Panel-diskusija Mediteransko u misli i djelu pape Franje

S veseljem vas pozivamo na panel diskusiju Mediteransko u misli i djelu pape Franje, koja će biti održana u petak, 5. svibnja na Mediteranskom festivalu knjiga u Splitu.

5.5.2017.

Predstavljanje - Slava križa

Predstavljanje - Slava križa

Srdačno vas pozivamo na predstavljanje knjige Ivice Žižića, Slava križa u četvrtak, 11. svibnja 2017 u 20 sati u koru splitske katedrale. U predstavljanju sudjeluju: prof. dr. sc. Dino Milinović, Odsjek za povijest umjetnosti – Filozofski fakultet Zagreb, mr. sc. Mario Popović, Patristički institut Augustinianum, Rim, prof. dr. sc. Ivica Žižić, autor.

28.4.2017.

Osvrt - Teološki četvrtak o odnosu neuroznanosti i teologije

Osvrt - Teološki četvrtak o odnosu neuroznanosti i teologije

Teološki četvrtak Kršćanske sadašnjosti o odnosu neuroznanosti i teologije s podnaslovom „Od slike Božje do neurona i natrag“ u mjesecu travnju, zbog spriječenosti predavača da se održi tradicija posljednjeg četvrtka u mjesecu, održao se u srijedu, 26. travnja, a ipak mu se odazvao velik broj zainteresiranih, i odmah recimo – pripremljenih i dobro informiranih, slušatelja. Uvodeći u susret na kojem su uvodna izlaganja izrekli akademik Ivica Kostović i prof. dr. sc. Saša Horvat, moderator don Anton Šuljić, rekao je kako zahvaljujući novim otkrićima upoznajemo nove osobine ljudskoga mozga.

27.4.2017.

Susret s autorom o. Bonom Z. Šagijem u Osijeku

Susret s autorom o. Bonom Z. Šagijem u Osijeku

U knjižari Kršćanske sadašnjosti "Dr. Josip Tručinović" u Osijeku don Anton Šuljić priredio je 24. travnja drugi ovogodišnji „Susret s autorom“ dovevši 24. travnja jednog od značajnijih crkvenih osoba na prijelazu s 20. u 21. stoljeće o. Bonu Zvonimira Šagija, franjevca kapucina.

27.4.2017.

Dobra kršćanska knjiga za SHKM u Vukovaru

Dobra kršćanska knjiga za SHKM u Vukovaru

Jubilarni 10. Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM), koji će se 29. i 30. travnja održati u Vukovaru te pod geslom „Krist naša nada“ okupiti desetke tisuća mladih iz domovine i inozemstva, prigoda je osobito za dobru kršćansku knjigu koju možemo preporučiti ili pokloniti našim mladima. Kršćanska sadašnjost upravo je izdala sadržajem i formatom vrlo primjerenu knjigu za mlade Pape Franje „Poruke mladima – Mali rječnik za mlade“.

26.4.2017.
Stranica 15 od 157 (937 članaka)

Misao dana

Netko je upitao časnog oca Antuna što mora činiti kako bi se svidio Bogu. Starac u je ovako odgovorio: 'Drži se ovoga što ću ti naložiti! Kamo god išao, uvijek imaj Boga pred očima. Što god činio, što god govorio, za sve traži svjedočanstvo u svetim Pismima. Kad se nastaniš na jednom mjestu, ne udaljuj se olako odatle. Obdržavaj ove tri stvari i pronaći ćeš spasenje. (Izreke otaca u: „Mala povijest kršćanske duhovnosti“)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.