Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novosti

Susret s autorom u Zagrebu: o. Bono Zvonimir Šagi o Koncilu, Crkvi i hrvatskom društvu

Susret s autorom u Zagrebu: o. Bono Zvonimir Šagi o Koncilu, Crkvi i hrvatskom društvu

Na Susretu s autorom u Kršćanskoj sadašnjosti gostovao je vrlo plodni pisac, urednik, pastoralac i teolog o. Bono Zvonimir Šagi. Nakon kraćeg predstavljanja u kojem je don Anton Šuljić podsjetio da je riječ o kapucinu, provincijalnome poglavaru hrvatskih kapucina u pet mandata i predsjedniku Konferencije viših redovničkih poglavara, dugogodišnjem župnik u Varaždinu i višegodišnjem uredniku Službe riječi i AKSE, još uvijek aktualnom kolumnistu Kane u kojoj je pisao kolumnu kroz desetak ranijih godina te da je također riječ o prijašnjem predsjedniku Skupštine Kršćanske sadašnjosti, ali i o promotoru koncilskoga duha i obnove u nas, rekao je također da je o. Bono rođeni brat jednog od najvećih hrvatskih teologa i koncilskoga perita dr. Tomislava Janka Šagi-Bunića te pisac petnaestak zapaženih i naglašeno angažiranih naslova u Kršćanskoj sadašnjosti.

24.11.2017.

Predstavljanje knjige "Štovanje Bogorodice na području Sisačke biskupije"

Predstavljanje knjige "Štovanje Bogorodice na području Sisačke biskupije"

Sisačka biskupija, Hrvatski mariološki institut, KBF Sveučilišta u Zagrebu i Kršćanska sadašnjost imaju Vas čast pozvati na predstavljanje knjige Štovanje Bogorodice na području Sisačke biskupije. Zbornik radova mariološko-marijanskog simpozija povodom šeste obljetnice ponovne uspostave Sisačke biskupije (Sisak, 4. – 6. prosinca 2015.) koje će se održati u utorak, 5. prosinca 2017. godine, s početkom u 19.30 sati u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu, Sisak, Trg bana Josipa Jelačića 9.

23.11.2017.

Teološki četvrtak - 30. 11. 2017.

Teološki četvrtak - 30. 11. 2017.

Srdačno Vas pozivamo na Teološki četvrtak Kršćanske sadašnjosti koji će biti o temi BIBLIZMI KOD MARULIĆA I KRLEŽE - Religijske teme i simboli u njihovim djelima a prigodna izlaganja izreći će dr. Drago Šimundža i dr. Đurđica Garvanović-Porobija.

17.11.2017.

Susret s autorom u Zagrebu: o. Bono Zvonimir Šagi

Susret s autorom u Zagrebu: o. Bono Zvonimir Šagi

O. Bono Zvonimir Šagi, višegodišnji zauzeti urednik, tekstopisac i predsjednik skupštine Kršćanske sadašnjosti, plodan autor brojnih knjiga, bit će predstavljen na Susretu s autorom u četvrtak 23. studenoga 2017., s početkom u 19.00 sati u knjižari Kršćanske sadašnjosti na Kaptolu 29 u Zagrebu. Organizator i voditelj susreta je don Anton Šuljić.

13.11.2017.

KS na Interliberu

KS na Interliberu

Na predstojećem Interliberu, koji će se održati od 7. do 12. studenoga 2017. na Zagrebačkome velesajmu, Kršćanska sadašnjost izlagat će svoje naslove u Paviljonu Vd, na mjestu gdje već tradicionalno ima svoj štand te će posjetiteljima omogućiti velike popuste, čak do 70%.

3.11.2017.

Osvrt na Teološki četvrtak - Što nam je donio / odnio Luther?

Osvrt na Teološki četvrtak - Što nam je donio / odnio Luther?

Prvi Teološki četvrtak u ovoj radnoj godini bio je posvećen 500. obljetnici Lutherove reformacije, a tema o kojoj je govorilo troje teologa imala je naziv „Što nam je donio / odnio Luther“. Govoreći o važnosti Lutherove osobe, teološke misli, duhovnosti i crkvenosti prof. dr. Peter Kuzmič, rektor Evanđeoskog teološkog fakulteta u Osijeku, osobito je istaknuo njegovu sadašnju percepciju kako kod protestanata tako i kod rimokatolika. U tome je smislu vrlo pohvalno govorio o sadašnjem kao i o prijašnjima papama, dok je za samog Luthera rekao kako je bio izrazito pobožan čovjek koji nije krenuo u reformaciju već je, kao katolički redovnik augustinac, htio reformu svoje Crkve.

3.11.2017.
Stranica 17 od 163 (977 članaka)

Misao dana

VAZMENI UTORAK Sloboda Isusova izbora bila je i predanje u Očeve ruke koje ga je vodilo na križ. Križ je božanski izbor neuspjeha kako bi se pokazale varljivosti i ništavosti ljudskih veličina i umijeća, ljudskih postignuća i pregnuća. Na tome mjestu nastaje preobrazba i istinska proslava – ona vazmena, uskrsna, trajna i vječna – najljudskija i najbožanskija jer atributima svijeta oduzima njihov divinizacijski umišljaj. (Anton Šuljić, „Dodijavanje Bogu“)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.