Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novosti

Predstavljanje - Slava križa

Predstavljanje - Slava križa

Srdačno vas pozivamo na predstavljanje knjige Ivice Žižića, Slava križa u četvrtak, 11. svibnja 2017 u 20 sati u koru splitske katedrale. U predstavljanju sudjeluju: prof. dr. sc. Dino Milinović, Odsjek za povijest umjetnosti – Filozofski fakultet Zagreb, mr. sc. Mario Popović, Patristički institut Augustinianum, Rim, prof. dr. sc. Ivica Žižić, autor.

28.4.2017.

Osvrt - Teološki četvrtak o odnosu neuroznanosti i teologije

Osvrt - Teološki četvrtak o odnosu neuroznanosti i teologije

Teološki četvrtak Kršćanske sadašnjosti o odnosu neuroznanosti i teologije s podnaslovom „Od slike Božje do neurona i natrag“ u mjesecu travnju, zbog spriječenosti predavača da se održi tradicija posljednjeg četvrtka u mjesecu, održao se u srijedu, 26. travnja, a ipak mu se odazvao velik broj zainteresiranih, i odmah recimo – pripremljenih i dobro informiranih, slušatelja. Uvodeći u susret na kojem su uvodna izlaganja izrekli akademik Ivica Kostović i prof. dr. sc. Saša Horvat, moderator don Anton Šuljić, rekao je kako zahvaljujući novim otkrićima upoznajemo nove osobine ljudskoga mozga.

27.4.2017.

Susret s autorom o. Bonom Z. Šagijem u Osijeku

Susret s autorom o. Bonom Z. Šagijem u Osijeku

U knjižari Kršćanske sadašnjosti "Dr. Josip Tručinović" u Osijeku don Anton Šuljić priredio je 24. travnja drugi ovogodišnji „Susret s autorom“ dovevši 24. travnja jednog od značajnijih crkvenih osoba na prijelazu s 20. u 21. stoljeće o. Bonu Zvonimira Šagija, franjevca kapucina.

27.4.2017.

Dobra kršćanska knjiga za SHKM u Vukovaru

Dobra kršćanska knjiga za SHKM u Vukovaru

Jubilarni 10. Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM), koji će se 29. i 30. travnja održati u Vukovaru te pod geslom „Krist naša nada“ okupiti desetke tisuća mladih iz domovine i inozemstva, prigoda je osobito za dobru kršćansku knjigu koju možemo preporučiti ili pokloniti našim mladima. Kršćanska sadašnjost upravo je izdala sadržajem i formatom vrlo primjerenu knjigu za mlade Pape Franje „Poruke mladima – Mali rječnik za mlade“.

26.4.2017.

Noć knjige posvećena riječi Tomislava Ivančića

Noć knjige posvećena riječi Tomislava Ivančića

Ovogodišnja manifestacija „Noć knjige“ u knjižari Kršćanske sadašnjosti na zagrebačkome Kaptolu 1 bila je posvećena osobi i djelu nedavno preminulog teologa Tomislava Ivančića. Na program koji je pod naslovom „Riječ kao lijek“ započeo u 20 sati okupilo se pedesetak zainteresiranih građana, koji su s velikim zanimanjem pratili program koji je trajao nepuna dva sata. Na početku je sve pozdravio dr. sc. Stjepan Brebrić, direktor i glavni urednik Kršćanske sadašnjosti, istaknuvši važnost i opravdanost KS-ova sudjelovanja u takvoj manifestaciji, budući da je KS od svoga osnutka gajila suradnički duh s institucijama društva, a u čemu je osobitu ulogu imao i prof. Ivančić, koji je prvi svoj teološki rad objavio upravo u KS-u.

24.4.2017.

Kršćanska sadašnjost na Mediteranskom festivalu knjige u Splitu

Kršćanska sadašnjost na Mediteranskom festivalu knjige u Splitu

Kršćanska sadašnjost, sukladno svojoj dugogodišnjoj praksi, redovito sudjeluje na respektabilnim domaćim i inozemnim sajmovima knjiga. Tako će biti i na Mediteranskome festivalu knjige (mfk) koji će se po prvi put održati od 3. do 7. svibnja 2017. u dvorani Gripe u Splitu.

21.4.2017.
Stranica 18 od 159 (953 članaka)

Misao dana

Mnogi od nas bježe od ljudi koji trpe, koji su slomljeni. Skrivamo se u svijetu zaborava i užitka ili se opravdavamo obavezama. Možemo se čak skrivati u različitim molitvenim zajednicama i iza duhovnih vježbi, ne znajući da svjetlo sja u siromašnima, slabima, osamljenima i potlačenima. Ili, ako ne bježimo od patnje, možda smo ogorčeni i bijesni, a to nas također čini slijepima za Isusovo svjetlo koje sjaji u ljudima koji trpe. (Jean Vanier, „Slomljeno tijelo“)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.