Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novosti

Predstavljena knjiga dr. sc. Ivice Žižića „Slava križa“

Predstavljena knjiga dr. sc. Ivice Žižića „Slava križa“

Predstavljanje knjige „Slava križa – Simboli i slike vjere u ranokršćanskoj kulturi“ autora dr. Ivice Žižića, profesora na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu i na Papinskom liturgijskom institutu u Rimu, održano je u četvrtak, 11. svibnja u koru splitske katedrale. Knjigu su predstavili prof. dr. Dino Milinović (Odsjek za povijest umjetnosti, Filozofski fakultet u Zagrebu) i mr. sc. Mario Popović (Papinski patristički institut Augustinianum, Rim). Program, kojemu je nazočio generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović, dekan KBF-a u Splitu prof. dr. Anđelko Domazet i brojni profesori, moderirao je prof. Anton Šuljić. U glazbenom dijelu nastupio je Komorni zbor bogoslova Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu pod vodstvom mo. Ivana Urlića.

12.5.2017.

Panel-diskusija Mediteransko u misli i djelu pape Franje

Panel-diskusija Mediteransko u misli i djelu pape Franje

S veseljem vas pozivamo na panel diskusiju Mediteransko u misli i djelu pape Franje, koja će biti održana u petak, 5. svibnja na Mediteranskom festivalu knjiga u Splitu.

5.5.2017.

Predstavljanje - Slava križa

Predstavljanje - Slava križa

Srdačno vas pozivamo na predstavljanje knjige Ivice Žižića, Slava križa u četvrtak, 11. svibnja 2017 u 20 sati u koru splitske katedrale. U predstavljanju sudjeluju: prof. dr. sc. Dino Milinović, Odsjek za povijest umjetnosti – Filozofski fakultet Zagreb, mr. sc. Mario Popović, Patristički institut Augustinianum, Rim, prof. dr. sc. Ivica Žižić, autor.

28.4.2017.

Osvrt - Teološki četvrtak o odnosu neuroznanosti i teologije

Osvrt - Teološki četvrtak o odnosu neuroznanosti i teologije

Teološki četvrtak Kršćanske sadašnjosti o odnosu neuroznanosti i teologije s podnaslovom „Od slike Božje do neurona i natrag“ u mjesecu travnju, zbog spriječenosti predavača da se održi tradicija posljednjeg četvrtka u mjesecu, održao se u srijedu, 26. travnja, a ipak mu se odazvao velik broj zainteresiranih, i odmah recimo – pripremljenih i dobro informiranih, slušatelja. Uvodeći u susret na kojem su uvodna izlaganja izrekli akademik Ivica Kostović i prof. dr. sc. Saša Horvat, moderator don Anton Šuljić, rekao je kako zahvaljujući novim otkrićima upoznajemo nove osobine ljudskoga mozga.

27.4.2017.

Susret s autorom o. Bonom Z. Šagijem u Osijeku

Susret s autorom o. Bonom Z. Šagijem u Osijeku

U knjižari Kršćanske sadašnjosti "Dr. Josip Tručinović" u Osijeku don Anton Šuljić priredio je 24. travnja drugi ovogodišnji „Susret s autorom“ dovevši 24. travnja jednog od značajnijih crkvenih osoba na prijelazu s 20. u 21. stoljeće o. Bonu Zvonimira Šagija, franjevca kapucina.

27.4.2017.

Dobra kršćanska knjiga za SHKM u Vukovaru

Dobra kršćanska knjiga za SHKM u Vukovaru

Jubilarni 10. Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM), koji će se 29. i 30. travnja održati u Vukovaru te pod geslom „Krist naša nada“ okupiti desetke tisuća mladih iz domovine i inozemstva, prigoda je osobito za dobru kršćansku knjigu koju možemo preporučiti ili pokloniti našim mladima. Kršćanska sadašnjost upravo je izdala sadržajem i formatom vrlo primjerenu knjigu za mlade Pape Franje „Poruke mladima – Mali rječnik za mlade“.

26.4.2017.
Stranica 19 od 161 (961 članaka)

Misao dana

Duhovni čovjek je onaj koji »ili jeo ili pio ili drugo što činio, sve na slavu Božju čini« (1 Kor 10,31). To opet ne znači kako samo bilježi u svom umu neku općenitu nakanu slavljenja Boga nego da je njegovo sveukupno djelovanje lišeno površnog automatizma neke konvencionalne rutine. To znači da sve što čini, čini slobodno, jednostavno, spontano, iz dubine svog srca, iz ljubavi. (Thomas Merton, „Duhovno vodstvo i meditacija“)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.