Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novosti

U Osijeku održan Susret s autorom - kardinal Robert Sarah

U Osijeku održan Susret s autorom - kardinal Robert Sarah

U knjižari Kršćanske sadašnjosti „Dr. Josip Turčinović“ u Osijeku, u utorak 29. listopada 2019. održan je koliko zanimljiv, toliko i inspirativan „Susret s autorom“. Naime, taj susret obično je do sada bio takav da bi gostovao neki autor koji bi govorio o svojim knjigama kao i svome životu i stvaralaštvu. Ovaj put, budući da je autor poznati kardinal Robert Sarah, susret se održao s njegovim knjigama koje je izdala Kršćanska sadašnjost. Riječ je o knjigama „Bog ili ništa“, zatim o „Snaga tišine“ i posljednja, izišla prije nekoliko tjedana, „Zamalo će večer i dan je na izmaku“. Kao sugovornik o tim knjigama kardinala Saraha bio je prof. dr. sc. Davor Vuković, predavač fundamentalne teologije na KBF-u u Đakovu.

31.10.2019.

Predstavljanje knjige: Bernardin (Robert) Škunca, VJEROPOJ RIJEČI - Roman esej o fra Bonaventuri Dudi

Predstavljanje knjige: Bernardin (Robert) Škunca, VJEROPOJ RIJEČI - Roman esej o fra Bonaventuri Dudi

Čast nam je pozvati Vas na predstavljanje knjige fra Bernardin (Robert) Škunca, Vjeropoj Riječi - Roman esej o fra Bonaventuri Dudi u srijedu, 6. studenoga 2019. u 19,15 sati u crkvi sv. Franje, Kaptol 9.

25.10.2019.

Predstavljanje dokumentarnog filma: I riječ djelo postade - 50 godina Kršćanske sadašnjosti

Predstavljanje dokumentarnog filma: I riječ djelo postade - 50 godina Kršćanske sadašnjosti

Hrvatska radiotelevizija i Kršćanska sadašnjost imaju Vas čast pozvati na predstavljanje dokumentarnog filma autorice Antonije Hrvatin Roth, "I riječ djelo postade - 50 godina Kršćanske sadašnjosti" u četvrtak, 7. studenoga 2019. u dvorani »Vijenac« Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta, Kaptol 29a u Zagrebu s početkom u 19 sati.

24.10.2019.

Susret s autorom u Osijeku - kardinal Robert Sarah

Susret s autorom u Osijeku - kardinal Robert Sarah

U knjižari Kršćanske sadašnjosti „Dr. Josip Turčinović“ u Osijeku u utorak, 29. listopada 2019. s početkom u 17.30 sati održat će se SUSRET S AUTOROM na kojem ćemo govoriti o temama koje se nameću iz knjiga kardinala Roberta Saraha.

24.10.2019.

Predstavljena knjiga mons. Eterovića „Sveta Stolica i Hrvatska. Priznanje – Ugovori – Suradnja“

Predstavljena knjiga mons. Eterovića „Sveta Stolica i Hrvatska. Priznanje – Ugovori – Suradnja“

Knjiga „Sveta Stolica i Hrvatska. Priznanje – Ugovori – Suradnja“ mons. Nikole Eterovića, apostolskoga nuncija u Saveznoj Republici Njemačkoj, predstavljena je u srijedu 23. listopada u dvorani „Vijenac“ Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta na zagrebačkome Kaptolu. Pozdravnu riječ svim okupljenima uputio je, uime domaćina, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić koji je ujedno napisao i predgovor knjige. O knjizi su detaljnije govorili ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman, prof. dr. sc. Frane Staničić i prof. dr. sc. Josip Šalković. Na njezinu je predstavljanju prisustvovao novi apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua te pomoćni zagrebački biskupi mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski, đakovačko-osječki nadbiskup u miru mons. Marin Srakić, predstavnici i izaslanici visokih državnih dužnosnika, bivši i aktualni hrvatski diplomati, akademici i osobe iz društvenoga, političkoga i kulturnoga života. Predstavljanje je moderir

24.10.2019.

Znanstveni kolokvij "Sluga Riječi" u povodu 20. obljetnice smrti prof. dr. Tomislava Janka Šagi-Bunića

Znanstveni kolokvij "Sluga Riječi" u povodu 20. obljetnice smrti prof. dr. Tomislava Janka Šagi-Bunića

Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska kapucinska provincija sv. Leopolda Bogdana Mandića i Kršćanska sadašnjost organizatori su znanstvenog kolokvija "Sluga Riječi" u povodu 20. obljetnice smrti prof. dr. Tomislava Janka Šagi-Bunića koji se održao 19. listopada na KBF-u. Pozdravnu riječ okupljenima je uputio dekan KBF-a prof. dr. sc. Mario Cifrak koji je naglasio kako je upravo pod vodstvom prof. dr. Šagi-Bunića Katolički bogoslovni fakultet proslavio 300 godina postojanja i kontinuiteta te je rekao: “Upravo je dekan Šagi-Bunić upozorio na tu važnu i prevažnu činjenicu da je sveučilište proizašlo iz krila Crkve.”

21.10.2019.
Stranica 2 od 171 (1022 članaka)

Misao dana

Činjenica se da je jedan čovjek uzdignut u osobno jedinstvo s Bogom ne tiče samo toga jednoga, nego je događaj za čitavu ljudsku narav, koja je jedna u svim ljudima. Događaj Krista dodirnuo je ovu jednu jedinstvenu ljudsku narav svih ljudi i pokrenuo je prema Bogu. Čovještvo čovjeka Isusa, takoreći, Božja je udica kojom je Bog-ribar dohvatio čovještvo svih ljudi. Egzistencija Isusa Krista i njegova poruka unijeli su novu dinamiku u čovječanstvo, te Crkva nije ništa drugo do ova dinamika, ovo po-kretanje čovječanstva prema Bogu: ona je po svojoj biti „pasha“, prijelaz, preobrazba tijela čovječanstva u tijelo Isusa Krista. Ona je konkretan oblik onoga događanja koji nazivamo povijest spasenja, povijest koja započinje izabranjem Abrahama, a nastavlja se sve do trenutka kada će „Bog biti sve u svemu“ (1 Kor 15,28), kada će proces prijelaza biti dovršen. (Joseph Ratzinger/Benedikt XVI. „Dogma i navještaj“)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.