Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novosti

Obavijest čitateljima

Obavijest čitateljima

Zbog novonastale situacije uzrokovane pandemijom korona virusa i u odgovornosti za zdravlje i život svih nas, a u skladu s najnovijim odredbama Nacionalnoga stožera civilne zaštite, ovime vas obavještavamo da su od četvrtka, 19. 03. 2020., knjižare Kršćanske sadašnjosti u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Zadru i Karlovcu zatvorene do daljnjega. Kako bismo vam bili na usluzi u ovoj izvanrednoj situaciji i omogućili dostupnost naših knjiga u sigurnosti vaših domova, narudžbe i kupnje možete izvršiti putem web knjižare Kršćanske sadašnjosti, telefonom i elekronskom poštom.

20.3.2020.

Odredbe biskupa Hrvatske biskupske konferencije u vezi sa sprječavanjem širenja bolesti COVID-19

Odredbe biskupa Hrvatske biskupske konferencije u vezi sa sprječavanjem širenja bolesti COVID-19

Svjesni sadašnjih zahtjevnih okolnosti, a kao dionici odgovornosti za zdravlje i život vjernika i drugih građana, te u skladu s najnovijim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva zdravstva, mi, biskupi Hrvatske biskupske konferencije, donosimo privremene mjere koje stupaju na snagu u petak, 20. ožujka 2020. i traju do drugačije odluke.

19.3.2020.

Nova Kana: Mogu li papini „snovi“ mijenjati Crkvu i svijet?

Nova Kana: Mogu li papini „snovi“ mijenjati Crkvu i svijet?

Mogu li papini „snovi“ mijenjati Crkvu i svijet jedno je od naslovnih pitanja novoga broja kršćanske obiteljske revije Kana. Pita se to u svojoj kolumni Stjepan Baloban, osvrćući se na apostolsku pobudnicu „Ljubljena Amazonija“. Baloban među ostalim komentira zašto je papa izabrao „drugi put“ te kako je u cijeloj priči pribjegao simboličkom govoru koji je izrazio u četiri sna na koje ga potiče događanje oko ove posebne sinode. Upravo se na papina četiri velika sna o „Ljubljenoj Amazoniji“ nadovezao tekst Alde Sinkovića, protkan njihovim tumačenjima, kao i tekst Krešimira Cerovca koji u fokusu ima „napade“ na papu Franju iz redova američkoga kardinala Burkea i austrijsko-kazahstanskoga nadbiskupa Schneidera.

10.3.2020.

Predstavljanje knjige: Tonči Trstenjak, Zaljubljeni kapelan - Pripovijesti za vele i male

Predstavljanje knjige: Tonči Trstenjak, Zaljubljeni kapelan - Pripovijesti za vele i male

Ogranak Matice hrvatske u Klanjcu i Kulturni centar Klanjec imaju Vas čast i zadovoljstvo pozvati na predstavljanje knjige patera Tončija Trstenjaka, Zaljubljeni kapelan – Pripovijesti za vele i male. Predstavljanje će se održati u četvrtak, 5. ožujka 2020. u 19 sati u Izložbenoj dvorani Gradske knjižnice u Klanjcu.

3.3.2020.

Teološki četvrtak o kulturi neslaganja

Teološki četvrtak o kulturi neslaganja

„Kultura neslaganja – Ili: Jesmo li se naučili prihvaćati drukčija mišljenja?“ bila je tema Teološkog četvrtka Kršćanske sadašnjosti održanog 27. veljače u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu. Uvodna izlaganja održali su Davor Ivo Stier, fr. Frano Prcela i prof. dr. Davor Pavuna. Na tribini se okupio nezapamćen broj zainteresiranih koji su sjedjeli po podu i predavanja pratili iz hodnika, a veliko zanimanje pokazali su i javni kao i crkveni mediji. Nakon uvoda don Antona Šuljića, voditelja Teološkoga četvrtka, u kojem je najprije kratko predstavio temu i razloge njezina izbora, a zatim i predavače, Davor Ivo Stier svoje je izlaganje započeo čitanjem odlomka iz Svetog pisma (Mt 5,43-48) u kojem Isus govori o potrebi ljubavi čak i prema neprijateljima. Istaknuvši kako je pročitano temelj rasprave o kulturi neslaganja, kulturi dijaloga, kulturi uvažavanja i kulturi civilizirane polemike koja je, kako je rekao, potrebna u društvu koje je pluralno i u kojem nema jednoumlja. I

28.2.2020.

Srijeda u knjižarama KS-a

Srijeda u knjižarama KS-a

U mjesecu ožujku ponovno pokrećemo akciju SRIJEDA U KS-u! Dođite u naše knjižare i ostvarite opći popust od 20% prigodom kupovine većine izdanja Kršćanske sadašnjosti.

25.2.2020.
Stranica 2 od 177 (1060 članaka)

Misao dana

Cjelokupan život Isusa Krista bio je duboko prožet šutnjom. Šutio je već kao dijete, šutio je i u svojem nazaretskom domu trideset godina! Prije svojega javnog djelovanja povlači se u pustinjsku šutnju. Također se često povlači na osamu i šuti. Šuti pred osudom žene bludnice, šuti spram svojih zemljaka i pred Pilatom. Božja šutnja dolazi najradikalnije do izražaja u Očevoj šutnji na križu. Na vrisak »Bože, Bože moj, zašto si me ostavio«, Krist ne dobiva odgovor. (Ivica Raguž, Šutnja – molitva – dokolica)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.