Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novosti

Zlatni jubilej „Kane“ u programu Vatikanskog radija

Zlatni jubilej „Kane“ u programu Vatikanskog radija

U programu Vatikanskoga radija 31. je svibnja emitiran prilog o našoj kršćanskoj obiteljskoj reviji „Kana“ koja već 50 godina promiče kršćansku misao kao jedinstvena tiskovina na hrvatskoj medijskoj sceni. Prilog je pripremio Marito Mihovil Letica, a emitiran je na Radio Mariji i Hrvatskom katoličkom radiju. Zanimljiv uvodni dio emisije, kao i sam radijski prilog, donosimo u nastavku.

2.6.2020.

Čitalačke navike Hrvata: Koliko čitamo, a koliko kupujemo knjige?

Čitalačke navike Hrvata: Koliko čitamo, a koliko kupujemo knjige?

Dragi prijatelji, još u travnju, Kršćanska sadašnjost sudjelovala je u manifestaciji Noć knjige. Njome se od 2012. godine nastoji barem na jedan dan govoriti o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga. Cilj projekta je potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega te dati poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu. Tom prigodom provedeno je istraživanje čitalačkih navika u Hrvatskoj. Koliko i što Hrvati čitaju? Evo nekoliko zanimljivih podataka.

29.5.2020.

Kana dobila priznanje, a don Anton Šuljić nagradu HDKN-a za životno djelo

Kana dobila priznanje, a don Anton Šuljić nagradu HDKN-a za životno djelo

Kršćanska obiteljska revija „Kana“ primila je priznanje Hrvatskog društva katoličkih novinara za 50 godina svojega postojanja i širenja kršćanske misli. HDKN priznanja i nagrade dodijelilo je 22. svibnja 2020. u prigodi 54. svjetskog dana sredstava društvenih komunikacija, i to virtualno – putem izravnoga prijenosa na YouTube kanalu Hrvatskoga katoličkoga sveučilišta u Zagrebu.

25.5.2020.

PRIGODNO UZ SLAVLJA PRVE PRIČESTI – PREPORUČUJEMO

PRIGODNO UZ SLAVLJA PRVE PRIČESTI – PREPORUČUJEMO

Ove godine imate prvopričesnika ili prvopričesnicu u obitelji? Pronađite među našim naslovima idealan dar koji će im pomoći da rastu u vjeri i čuvaju uspomene na sveti trenutak susreta s euharistijskim Isusom!

19.5.2020.

100. obljetnica rođenja sv. Ivana Pavla II.: Nastavio nam je govoriti kroz knjige

100. obljetnica rođenja sv. Ivana Pavla II.: Nastavio nam je govoriti kroz knjige

Prije točno stotinu godina, 18. svibnja 1920. u poljskim Wadowicama rođen je Karol Józef Wojtyła, sveti papa Ivan Pavao II. “Župnik svega svijeta”, karizmatični i neumorni promicatelj pravde i istine, papa koji je osvojio srca mnogih ljudi diljem svijeta – sve je to Ivan Pavao II. kojega se danas s posebnom pobožnošću prisjećamo.

18.5.2020.

Jubilarni dvobroj Kane

Jubilarni dvobroj Kane

Dragi čitatelji, od lipnja 1970. kada je na siromašnoj medijskoj sceni zasjala Kana i kada je, kako piše urednik u uvodniku prvoga broja, „uručena vama i budućnosti“, prošlo je 50. godina. U nastojanju da obilježimo ovaj jubilej, u čast znakovitoga pedesetogodišnjeg povijesnog hoda naše revije, pripremamo za vas poseban dvobroj (svibanj – lipanj). Objavit ćemo ga iznimno početkom lipnja kako bismo ovu obljetnicu obilježili prigodnim sadržajem i s dovoljno posvećenoga prostora.

13.5.2020.
Stranica 2 od 182 (1092 članaka)

Misao dana

Dakle, čak iako neki misle da je fetus čovjek, a neki ne, ipak, ako jest čovjek, onaj tko ga ubije jest ubojica. Ne slijedi li nužno tako? Je li pobačaj ubojstvo ili ne, jasno ovisi o tome je li fetus ljudsko biće ili ne. (Peter Kreeft, Nepobačeni Sokrat)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.