Kršćanska sadašnjost d.o.o.

20. OBLJETNICA SMRTI JOSIPA TURČINOVIĆA

Kršćanska sadašnjost za svoje djelatnike, umirovljenike i prijatelje Josipa Turčinovića toga dana organizira pohod Turčinovićevu rodnom mjestu Svetom Petru u Šumi u Istri. Nakon dolaska hodočasnici će najprije pohoditi njegov grob i pomoliti se za njegovu dušu, a nakon toga će se u župnoj crkvi slaviti misa zadušnica koju će predvoditi mons. Vladimir Stanković, član skupštine KS-a, a propovijedat će dr. Željko Tanjić, direktor KS-a. Nakon mise priredit će se kraći komemorativni program u kojem će akademik Josip Bratulić govoriti o Josipu Turčinoviću i njegovome djelovanju na području kulture, a prof. Anton Šuljić o Turčinovićevom djelovanju u Kršćanskoj sadašnjosti. U programu će sudjelovati župnik p. Czeslaw Bielen i načelnik općine Mario Bratulić te župni crkveni zbor.


Nakon mise zadušnice i kraćeg programa u župnoj crkvi hodočasnici iz Zagreba pohodit će i grobove istaknutih istarskih svećenika, usko povezanih s Kršćanskom sadašnjosti. Prije svega poći će na grob dr. Alde Starića, nedavno preminuloga glavnog urednika KS-a kao i na grobove Bože Milanovića, dr. Ante Kresine i prof. Antuna Heka.


Zainteresirani za taj komemorativni pohod na grob i u župu rođenja Josipa Turčinovića mogu se do 29. rujna prijaviti u tajništvu Kršćanske sadašnjosti na tel. 01 3649 000. Na put se kreće u nedjelju, 3. listopada u 6.30 sati ispred Chromosova tornja, Ulica grada Vukovara 271. Putovanje je besplatno. Povratak je navečer. Ograničen je broj mjesta i primat će se oni koji se prije prijave.

Misao dana

Kad netko kaže transcendencija, kaže nešto što nas nadilazi. Dakle, ako krećemo u lov za nečim što nas nadilazi, ulazimo u određenu tragiku. Obitelj je vazda mjesto gdje to ne funkcionira, jer ona ponajprije i nije mjesto funkcionalno, nego egzistencijalno. Ona je uvijek, kao svaka pustolovina, prošarana sukobima, zastojima, uvrjedama koje izazivaju svađu i koje zahtijevaju praštanje. Već od početka, stvari su krenule loše. Muškarac i žena uzajamno se upropašćuju. Kain ubija Abela, jedna Tamara odlazi u postelju sa svojim svekrom Judom, druga Tamara daje se obljubiti od polubrata Amnona, Abšalom vodi rat protiv svojega oca kralja Davida ... Tako da je očekivanje Mesije očekivanje Onoga koji pomiruje braću (svršetak Knjige Postanka i priče o Josipu) i koji će obratiti srce otaca k sinovima, a srce sinova k ocima (Mal 3, 24 – posljednja riječ, u katoličkom kanonu, cijeloga Starog zavjeta). (Fabrice Hadjadj, “Što je to obitelj? Slijedom transcendencije u gaćama i drugih ultraseksističkih

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.