Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novosti

Što čitati u svibnju? Darujemo knjižicu Mama kao Marija!

Što čitati u svibnju? Darujemo knjižicu Mama kao Marija!

Poštovani prijatelji, nastavljamo našu svibanjsku akciju uz posebnu pogodnost od 12. 5. do 21. 5. 2020. poklanjamo knjižicu pape Franje Mama kao Marija uz kupnju naših izdanja i proizvoda u vrijednosti od 150,00 kn i više!

11.5.2020.

Apostol ispovjedaonice koji je čitao ljudska srca

Apostol ispovjedaonice koji je čitao ljudska srca

“Od najnježnijih godina davao je primjer svake kreposti, jer je cijelom dušom nastojao oko kršćanske savršenosti”, opisao je kotorski biskup Forlani jednom prigodom Leopolda Bogdana Mandića, hrvatskoga svetca kojega slavimo 12. svibnja. Blaženim ga je proglasio papa Pavao VI. na Trgu sv. Petra u Rimu 2. svibnja 1976., a svetim papa Ivan Pavao II. 16. listopada 1983. Neraspadnuto tijelo ovoga svetca, Hrvata iz Herceg-Novoga, inače se čuva u Padovi, a u Godini milosrđa izloženo je na štovanje u Rimu, a zatim i u travnju 2016. u Zagrebu.

11.5.2020.

Preminuo Josip Kolanović, jedan od najistaknutijih suradnika KS-a

Preminuo Josip Kolanović, jedan od najistaknutijih suradnika KS-a

7. svibnja 2020., u 83. godini života, preminuo je Josip Kolanović, jedan od najistaknutijih suradnika Kršćanske sadašnjosti u jeku neposredne koncilske obnove teologije, liturgije, pastorala i crkvenog života u nas.

8.5.2020.

Uz Majčin dan

Uz Majčin dan

Ovoga vikenda obilježavamo Majčin dan. Svako ljudsko biće rođeno je od majke. Moglo bi se reći da je majka tako sveto stvorenje da je i Bog želio imati majku! Tako je po Mariji majčinstvo posvećeno i uzdignuto na veoma visoko dostojanstvo. Uz Majčin dan uvijek zahvaljujemo svojim majkama na svemu što su učinile za nas ili ih se sjećamo s ljubavlju ako su prešle u vječnost. Sigurno ste za svoju majku pripremili neki lijepi znak pažnje i ovih ćete dana na poseban način misliti na nju.

7.5.2020.

Pjesnici u Kršćanskoj sadašnjosti: poezija nadahnuta autentičnim kršćanskim osjećajem i duhovnošću

Pjesnici u Kršćanskoj sadašnjosti: poezija nadahnuta autentičnim kršćanskim osjećajem i duhovnošću

Religiozna poezija i proza nose predznak duboke intime pjesnika, nadahnuća kršćanskim vrijednostima i tajnama koje, ako dopustimo, otvoreno dotiču i nas čitatelje. Stvoriti umjetničku preobrazbu kršćanskih tema u kraćoj lirskoj formi nije lak zadatak, no tako zgusnut doživljaj može nositi itekako snažnu poruku.

5.5.2020.

Što čitati u svibnju? Darujemo knjigu Krunica naše Gospe!

Što čitati u svibnju? Darujemo knjigu Krunica naše Gospe!

Dragi prijatelji, danas na blagdan sv. Josipa Radnika, zaručnika Blažene Djevice Marije, započinje mjesec svibanj. Mjesec je marijanske pobožnosti, mjesec je kad rado pjevamo “Marijo, svibnja kraljice”, mjesec je kad milijuni vjernika pletu molitvene vijence moleći krunicu i hodočaste u marijanska svetišta.

1.5.2020.
Stranica 3 od 182 (1092 članaka)

Misao dana

Važna je stvar u svećeničkoj mudrosti znati razaznati što umire, a što ne može umrijeti. S onim što umire valja se znati oprostiti, a nad onim što ne može umrijeti valja bdjeti. (Ivica Žižić, „Zapisi o svećeništvu”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.