Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novosti

Pogodnosti za članove Knjižnog kluba KS-a

Pogodnosti za članove Knjižnog kluba KS-a

Od 29. svibnja do 8. lipnja 2017. godine u svojim knjižarama i u web knjižari Kršćanska sadašnjost pripremila je posebnu pogodnost za članove svojega Knjižnog kluba.

29.5.2017.

Osvrt - Teološki četvrtak o razaranju i obnovi

Osvrt - Teološki četvrtak o razaranju i obnovi

Teološki četvrtak za mjesec svibanj održao se, kao i proteklog mjeseca, u izmijenjenome terminu, dakle ne posljednjeg četvrtka u mjesecu, jer toga dana pada blagdan Uzašašća, već 18. svibnja, a tema je bila „Razaranje i obnova - Oštećeni i obnovljeni sakralni objekti u Domovinskom ratu“. O toj temi govorili su dr. sc. Julija Barunčić Pletikosić i prof. Miljenko Domijan.

19.5.2017.

Predstavljena knjiga dr. sc. Ivice Žižića „Slava križa“

Predstavljena knjiga dr. sc. Ivice Žižića „Slava križa“

Predstavljanje knjige „Slava križa – Simboli i slike vjere u ranokršćanskoj kulturi“ autora dr. Ivice Žižića, profesora na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu i na Papinskom liturgijskom institutu u Rimu, održano je u četvrtak, 11. svibnja u koru splitske katedrale. Knjigu su predstavili prof. dr. Dino Milinović (Odsjek za povijest umjetnosti, Filozofski fakultet u Zagrebu) i mr. sc. Mario Popović (Papinski patristički institut Augustinianum, Rim). Program, kojemu je nazočio generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović, dekan KBF-a u Splitu prof. dr. Anđelko Domazet i brojni profesori, moderirao je prof. Anton Šuljić. U glazbenom dijelu nastupio je Komorni zbor bogoslova Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu pod vodstvom mo. Ivana Urlića.

12.5.2017.

Panel-diskusija Mediteransko u misli i djelu pape Franje

Panel-diskusija Mediteransko u misli i djelu pape Franje

S veseljem vas pozivamo na panel diskusiju Mediteransko u misli i djelu pape Franje, koja će biti održana u petak, 5. svibnja na Mediteranskom festivalu knjiga u Splitu.

5.5.2017.

Predstavljanje - Slava križa

Predstavljanje - Slava križa

Srdačno vas pozivamo na predstavljanje knjige Ivice Žižića, Slava križa u četvrtak, 11. svibnja 2017 u 20 sati u koru splitske katedrale. U predstavljanju sudjeluju: prof. dr. sc. Dino Milinović, Odsjek za povijest umjetnosti – Filozofski fakultet Zagreb, mr. sc. Mario Popović, Patristički institut Augustinianum, Rim, prof. dr. sc. Ivica Žižić, autor.

28.4.2017.

Osvrt - Teološki četvrtak o odnosu neuroznanosti i teologije

Osvrt - Teološki četvrtak o odnosu neuroznanosti i teologije

Teološki četvrtak Kršćanske sadašnjosti o odnosu neuroznanosti i teologije s podnaslovom „Od slike Božje do neurona i natrag“ u mjesecu travnju, zbog spriječenosti predavača da se održi tradicija posljednjeg četvrtka u mjesecu, održao se u srijedu, 26. travnja, a ipak mu se odazvao velik broj zainteresiranih, i odmah recimo – pripremljenih i dobro informiranih, slušatelja. Uvodeći u susret na kojem su uvodna izlaganja izrekli akademik Ivica Kostović i prof. dr. sc. Saša Horvat, moderator don Anton Šuljić, rekao je kako zahvaljujući novim otkrićima upoznajemo nove osobine ljudskoga mozga.

27.4.2017.
Stranica 5 od 147 (879 članaka)

Misao dana

Za čovjeka nije svejedno što vjeruje; istinu se ne može nadomjestiti „dobrom nakanom“. Gubitak istine kvari i dobre nakane. Kvari i ljubav koja je bez istine slijepa, te stoga ne može ispuniti svoj stvarni smisao: htjeti i činiti drugomu ono što je uistinu dobro. Samo ako znam što je čovjek uistinu, mogu i ja biti uistinu dobar. Dobrota bez istine može postići subjektivno opravdanje, ali ne i spasenje. Bog je istina – ova je tvrdnja program, temeljno usmjerenje ljudske egzistencije, koja nas u vjeri u stvaranje potiče da se zaputimo prema Riječi. (Joseph Ratzinger/Benedikt XVI. „Dogma i navještaj“)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.