Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novosti

Premijera dokumentarnog filma o Kršćanskoj sadašnjosti na HTVu

Premijera dokumentarnog filma o Kršćanskoj sadašnjosti na HTVu

U četvrtak, 26. prosinca 2019. godine s početkom u 17.14 sati na Hrvatskoj radioteleviziji bit će premijerno prikazan film autorice Antonije Hrvatin „I riječ djelo postade – 50. godina Kršćanske sadašnjosti“.

19.12.2019.

Osijek: Na Susretu s autorom predstavljen Vjeropoj riječi

Osijek: Na Susretu s autorom predstavljen Vjeropoj riječi

Posljednji ovogodišnji Susret s autorom, posvećen knjizi fra Bernardina (Roberta) Škunce „Vjeropoj riječi - roman esej o fra Bonaventuri Dudi“, održan je 13. prosinca u knjižari Kršćanske sadašnjosti „Dr. Josip Turčinović“ u Osijeku. Večernji je susret otvorio don Anton Šuljić, pomoćnik direktora KS-a, pozdravljajući sabrane ljubitelje pisane duhovne riječi. Taj je susret bio koncipiran kao razgovor voditelja s gošćom, prof. dr. sc. Ružicom Pšihistal, sveučilišnom profesoricom na Filozofskom fakultetu u Osijeku i predsjednicom Udruge katoličkih intelektualaca.

18.12.2019.

Teološki četvrtak - 19. 12. 2019.

Teološki četvrtak - 19. 12. 2019.

Srdačno Vas pozivamo na posljednji ovogodišnji TEOLOŠKI ČETVRTAK Kršćanske sadašnjosti koji će se u predbožićnom raspoloženju održati o temi: RADOST BOŽIĆA - RADOST EVANĐELJA Postoji li teologija radosti?

18.12.2019.

U Novalji predstavljen Vjeropoj Riječi

U Novalji predstavljen Vjeropoj Riječi

U ponedjeljak, 16. prosinca 2019., u Gradskoj knjižnici Novalja održan je „razgovor u povodu“, a riječ je o predstavljanju knjige Vjeropoj Riječi fra Bernardina (Roberta) Škunce u njegovom rodnom gradu, koji je ujedno i rodni grad don Antona Šuljića iz Kršćanske sadašnjosti, koji je vodio taj razgovor.

18.12.2019.

Kršćanska sadašnjost u Rimu na predstavljanju niza djela pape Franje

Kršćanska sadašnjost u Rimu na predstavljanju niza djela pape Franje

Kršćanska sadašnjost dio je novoga velikog projekta Vatikanske izdavačke kuće (Libreria Editrice Vaticana, LEV) koja priprema kolekciju djela pape Franje ekumenskoga poziva „scambio dei doni“ („razmjena darova“). Zbirka je to koja obuhvaća izdanja s dosad neobjavljenim Papinim tekstovima i govorima, u koja predgovorom uvode braća i sestre, predstavnici drugih kršćanskih Crkava i crkvenih zajednica.

13.12.2019.

Novo radno vrijeme knjižara u Osijeku i Karlovcu tijekom prosinca 2019.

Novo radno vrijeme knjižara u Osijeku i Karlovcu tijekom prosinca 2019.

Kršćanska sadašnjost obavještava svoje kupce da će knjižare u Osijeku (Trg slobode bb) i Karlovcu (Radićeva 4) raditi cijeli dan u razdoblju od 16. 12. 2019. do 30. 12. 2019.

12.12.2019.
Stranica 5 od 177 (1060 članaka)

Misao dana

Cjelokupan život Isusa Krista bio je duboko prožet šutnjom. Šutio je već kao dijete, šutio je i u svojem nazaretskom domu trideset godina! Prije svojega javnog djelovanja povlači se u pustinjsku šutnju. Također se često povlači na osamu i šuti. Šuti pred osudom žene bludnice, šuti spram svojih zemljaka i pred Pilatom. Božja šutnja dolazi najradikalnije do izražaja u Očevoj šutnji na križu. Na vrisak »Bože, Bože moj, zašto si me ostavio«, Krist ne dobiva odgovor. (Ivica Raguž, Šutnja – molitva – dokolica)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.