Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novosti

Teološki četvrtak o ženama u Bibliji i teologiji

Teološki četvrtak o ženama u Bibliji i teologiji

Prvi ovogodišnji Teološki četvrtak Kršćanske sadašnjosti održan je 31. listopada o temi „Žene u Bibliji i teologiji“, a svoja izlaganja iznijele su izv, prof. dr. sc. Marija Pehar s katedre dogmatske teologije na KBF-u u Zagrebu, prof. dr. sc. Slavica Dodig, bivša profesorica na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu i viša savjetnica za vjeronauk u Agenciji za odgoj i obrazovanje te doktorandica na KBF-u mr. sc. Gordana Barudžija.

4.11.2019.

Obilježavanje 10. obljetnice smrti prof. dr. sc. Alde Starića i 50. obljetnice časopisa »Služba riječi«

Obilježavanje 10. obljetnice smrti prof. dr. sc. Alde Starića  i 50. obljetnice časopisa »Služba riječi«

U petak, 15. studenoga 2019. godine u pastoralnome centru Župe sv. Terezije od Djeteta Isusa Miramarska 92 u Zagrebu s početkom u 18.30 sati održat će se spomen na 10. obljetnicu smrti prof. dr. sc. Alde Starića i ujedno će se proslaviti 50. obljetnica „Službe riječi“.

31.10.2019.

U Osijeku održan Susret s autorom - kardinal Robert Sarah

U Osijeku održan Susret s autorom - kardinal Robert Sarah

U knjižari Kršćanske sadašnjosti „Dr. Josip Turčinović“ u Osijeku, u utorak 29. listopada 2019. održan je koliko zanimljiv, toliko i inspirativan „Susret s autorom“. Naime, taj susret obično je do sada bio takav da bi gostovao neki autor koji bi govorio o svojim knjigama kao i svome životu i stvaralaštvu. Ovaj put, budući da je autor poznati kardinal Robert Sarah, susret se održao s njegovim knjigama koje je izdala Kršćanska sadašnjost. Riječ je o knjigama „Bog ili ništa“, zatim o „Snaga tišine“ i posljednja, izišla prije nekoliko tjedana, „Zamalo će večer i dan je na izmaku“. Kao sugovornik o tim knjigama kardinala Saraha bio je prof. dr. sc. Davor Vuković, predavač fundamentalne teologije na KBF-u u Đakovu.

31.10.2019.

Predstavljanje knjige: Bernardin (Robert) Škunca, VJEROPOJ RIJEČI - Roman esej o fra Bonaventuri Dudi

Predstavljanje knjige: Bernardin (Robert) Škunca, VJEROPOJ RIJEČI - Roman esej o fra Bonaventuri Dudi

Čast nam je pozvati Vas na predstavljanje knjige fra Bernardin (Robert) Škunca, Vjeropoj Riječi - Roman esej o fra Bonaventuri Dudi u srijedu, 6. studenoga 2019. u 19,15 sati u crkvi sv. Franje, Kaptol 9.

25.10.2019.

Predstavljanje dokumentarnog filma: I riječ djelo postade - 50 godina Kršćanske sadašnjosti

Predstavljanje dokumentarnog filma: I riječ djelo postade - 50 godina Kršćanske sadašnjosti

Hrvatska radiotelevizija i Kršćanska sadašnjost imaju Vas čast pozvati na predstavljanje dokumentarnog filma autorice Antonije Hrvatin Roth, "I riječ djelo postade - 50 godina Kršćanske sadašnjosti" u četvrtak, 7. studenoga 2019. u dvorani »Vijenac« Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta, Kaptol 29a u Zagrebu s početkom u 19 sati.

24.10.2019.

Susret s autorom u Osijeku - kardinal Robert Sarah

Susret s autorom u Osijeku - kardinal Robert Sarah

U knjižari Kršćanske sadašnjosti „Dr. Josip Turčinović“ u Osijeku u utorak, 29. listopada 2019. s početkom u 17.30 sati održat će se SUSRET S AUTOROM na kojem ćemo govoriti o temama koje se nameću iz knjiga kardinala Roberta Saraha.

24.10.2019.
Stranica 5 od 174 (1042 članaka)

Misao dana

O zbiljskoj se vjeri radi onog časa kad bi odrasla generacija, odrasli vjernici, kojima je svojstveno gledati cjelinu života, prenijeli to gledanje na život kao cjelinu; ne na život samo kao mladost, na život samo kao uspjeh, na život samo kao na snove o budućnosti. Vjeru kao cjelinu mogu prenositi samo oni koji su donekle i sami iskusili cjelinu života, a to je odrasla generacija. Tu može biti veliki raspon u godinama i ne mora vrijediti baš za svakog pojedinca, ali u pravilu to je gledanje svojstveno odrasloj generaciji. (Aldo Starić, Kršćanska vjera, KS, 2019.)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.