Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novosti

Predstavljanje knjige: Stjepan Rusan, Utjecaj i značenje kralja Davida u prvoj knjizi ljetopisa

Predstavljanje knjige: Stjepan Rusan, Utjecaj i značenje kralja Davida u prvoj knjizi ljetopisa

Srdačno Vas pozivamo na predstavljanje knjige Stjepan Rusan, Utjecaj i značenje kralja Davida u prvoj knjizi ljetopisa u četvrtak, 21. veljače 2019. u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu, Kaptol 29a – Dvorana II u Zagrebu.

5.2.2019.

Predstavljanje knjige: Esther Gitman, Alojzije Stepinac Pillar of Human Rights

Predstavljanje knjige: Esther Gitman, Alojzije Stepinac Pillar of Human Rights

Kršćanska sadašnjost i Hrvatsko katoličko sveučilište imaju čast pozvati Vas na predstavljanje knjige Alojzije Stepinac Pillar of Human Rights, autorice Esther Gitman. Knjigu će predstaviti izv. prof. dr. sc. Mario Kevo, urednik knjige Višnja Starešina, politička analitičarka i publicistkinja i autorica dr. sc. Esther Gitman.

5.2.2019.

Predstavljena knjiga o vrednoti redovničkog zajedništva

Predstavljena knjiga o vrednoti redovničkog zajedništva

Knjiga „Vrednota redovničkoga zajedništva u hrvatskim i bosansko-hercegovačkim redovničkim zajednicama od Drugoga vatikanskoga sabora do 2016.“ s. Mirjane Juranović, ASC, predstavljena je 29. siječnja u Tribini grada Zagreba.

30.1.2019.

Predstavljen Zbornik u čast prof. Osliću

Predstavljen Zbornik u čast prof. Osliću

Zbornik radova u čast prof. dr. sc. Josipu Osliću, prigodom 65. obljetnice života, predstavljen je u utorak, 22. siječnja 2019. godine, za vrijeme održavanja Teološko-pastoralnog tjedna na zagrebačkoj Šalati.

25.1.2019.

U Rijeci predstavljena knjiga Darka Gašparovića “U duhovno zagledan”

U Rijeci predstavljena knjiga Darka Gašparovića “U duhovno zagledan”

U ponedjeljak 7. siječnja u Velikoj dvorani Nadbiskupskog ordinarijata u Rijeci predstavljena je knjiga prof. dr. sc. Darka Gašparovića “U duhovno zagledan” – Izbor kolumni objavljenih u Kršćanskoj obiteljskoj reviji “Kana” od 2007. do 2016. Izdavači djela su Riječka nadbiskupija i Kršćanska sadašnjost d.o.o., a knjigu su predstavili: urednik don Anton Šuljić, recenzentica prof. dr. sc. Danijela Bačić - Karković i teatrologinja Željka Turčinović.

8.1.2019.

Fra Emanuelu Hošku u spomen

Fra Emanuelu Hošku u spomen

Fra Emanuel Franjo Hoško, franjevac-svećenik, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda iz Zagreba, znanstvenik, pisac i inicijator mnogih crkveno-kulturnih događanja, blago je u Gospodinu preminu na Novu godinu, u utorak 1. siječnja u hospiciju „Marija Krucifiksa Kozulić“, u Rijeci, u 79. godini života, 63. godini redovništva i 54. godini svećeništva.

3.1.2019.
Stranica 6 od 166 (992 članaka)

Misao dana

Svima koji trpe čežnju za domovinom kada moraju raditi ili živjeti na nekom tuđem mjestu, kad ostavljaju svoju obitelj i blisku okolinu želim anđela čežnje za domovinom. Neka ih on dovede u doticaj s unutarnjom domovinom, s onim što im je dobro poznato. To može biti igranje nogometa. Može to biti glazba, kazališna predstava koju gledam. Može to biti lijepa priroda u kojoj se osjećam kao kod kuće i zaštićeno. Može to biti čovjek koji vam pokazuje bliskost. Anđeo čežnje za domovinom nam usred tuđine pokazuje unutarnje i vanjsko mjesto ne kojem se možemo osjećati kod kuće. Dovodi nas u doticaj s unutarnjom domovinom koju svatko nosi u sebi. Jer tamo gdje u meni prebiva otajstvo, mogu također i ja biti kod kuće. U nama postoji prostor tišine u kojem prebiva Bog kao neopisivo otajstvo. (Anselm Grün, „Anđeo stresa“)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.