Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novosti

Teološki četvrtak o Božiću kao izvoru radosti

Teološki četvrtak o Božiću kao izvoru radosti

Posljednji Teološki četvrtak u ovoj godini, održan 20. prosinca, razumljivo se bavio temom Božića. Ovaj put naslovljenom: Božić ili kako do radosti. Predavači su bili prof. dr. sc. Anton Tamarut s KBF-a u Zagrebu i prof. dr. med., psihijatrica Marijana Braš. Uvodeći u temu don Antnon Šuljić istaknuo je kako je Božić blagdan radosti.

21.12.2018.

Božićna čestitka

Božićna čestitka

Čestit Božić i blagoslovljenu novu, 2019. godinu želi Vam Kršćanska sadašnjost d.o.o.

20.12.2018.

OSIJEK - O hrvatskim prijevodima Biblije i Zagrebačkoj Bibliji

OSIJEK - O hrvatskim prijevodima Biblije i Zagrebačkoj Bibliji

OSIJEK – Posljednje ovogodišnje izdanje „Susreta s autorom“ u knjižari Kršćanske sadašnjosti „Dr. Josip Turčinović“ u Osijeku održano je 14. prosinca u povodu 50. obljetnice Zagrebačke Biblije te je don Anton Šuljić, prof., pomoćnik direktora KS-a, izlagao o hrvatskim prijevodima Biblije i Zagrebačkoj Bibliji. Zlatni je jubilej u rujnu obilježen u Zagrebu, a nakon Požege i u Osijeku. Susret je protekao u slavljeničkom ozračju jer je 1968. godina bitna za Kršćansku sadašnjost koja ove godine slavi 50 godina djelovanja.

17.12.2018.

Teološki četvrtak - 20. 12. 2018.

Teološki četvrtak - 20. 12. 2018.

Srdačno Vas pozivamo na predbožićni TEOLOŠKI ČETVRTAK Kršćanske sadašnjosti koji će održati o temi BOŽIĆ ILI KAKO DO RADOST. Izlaganja će o ovoj božićnoj temi održati prof. dr. sc. Anton Tamarut i prof. dr. sc. Marijana Braš.

7.12.2018.

Požega – Susret s povodom 50. obljetnice Kršćanske sadašnjosti

Požega – Susret s povodom 50. obljetnice Kršćanske sadašnjosti

Ogranak Matice Hrvatske u Požegi i Kršćanska sadašnjost srdačno Vas pozivaju na „Susret povodom 50. obljetnice Kršćanske sadašnjosti“ koji će se održati u četvrtak, 13. prosinca 2018. s početkom u 18.30 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici A. Kanižlića 1 u Požegi.

4.12.2018.

Znanstveni kolokvij o Vrhovčevu "Dnevniku"

Znanstveni kolokvij o Vrhovčevu "Dnevniku"

U srijedu, 12. prosinca 2018. u prostorijama Hrvatskoga državnog arhiva, u dvorani Katalozi, održat će se Znanstveni kolokvij o Vrhovčevu „Dnevniku, 1810-1815“ svezak 2. Nakon 1. sveska, koji je obuhvaćao razdoblje od 1801. do 1809. godine, a kojega je uredio Dragutin Pavličević, nakon trideset godina izišao je i 2. svezak, kojega su priredili Josip Kolanović i Metod Hrg.

4.12.2018.
Stranica 7 od 166 (992 članaka)

Misao dana

Činjenica se da je jedan čovjek uzdignut u osobno jedinstvo s Bogom ne tiče samo toga jednoga, nego je događaj za čitavu ljudsku narav, koja je jedna u svim ljudima. Događaj Krista dodirnuo je ovu jednu jedinstvenu ljudsku narav svih ljudi i pokrenuo je prema Bogu. Čovještvo čovjeka Isusa, takoreći, Božja je udica kojom je Bog-ribar dohvatio čovještvo svih ljudi. Egzistencija Isusa Krista i njegova poruka unijeli su novu dinamiku u čovječanstvo, te Crkva nije ništa drugo do ova dinamika, ovo po-kretanje čovječanstva prema Bogu: ona je po svojoj biti „pasha“, prijelaz, preobrazba tijela čovječanstva u tijelo Isusa Krista. Ona je konkretan oblik onoga događanja koji nazivamo povijest spasenja, povijest koja započinje izabranjem Abrahama, a nastavlja se sve do trenutka kada će „Bog biti sve u svemu“ (1 Kor 15,28), kada će proces prijelaza biti dovršen. (Joseph Ratzinger/Benedikt XVI. „Dogma i navještaj“)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.