Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novosti

Ivan Golub o svojoj »prvoj« knjizi u Kršćanskoj sadašnjosti

Ivan Golub o svojoj »prvoj« knjizi u Kršćanskoj sadašnjosti

Došavši na župu, zapravo župe Posavski Bregi i Dubrovčak Lijevi, javih se pismom drugu i prijatelju Josipu Turčinoviću na Bogosloviju u Zagreb. On me poticao, neka mu pišem o prvoj svojoj brazdi. Pisao sam pisma. Nisam znao da pišem knjigu, prvu svoju knjigu. On je naime pisma sačuvao i dao mi ih. Ja sam ih dao Azri Ljumanović, vrloj nekoć učenici, namještenici u nakladničkoj kući »Kršćanska sadašnjost«, da ih iz mojega rukopisa na stroj prepiše, da se objave. Htio sam im dati naslov »Splav na Savi« i podnaslov »Pisma mladog svećenika/župnika«, ali sam popustio pritisku u nakladničkoj kući. Knjiga je izašla pod naslovom »Pisma«, Zagreb, 1995., s posvetom pokojnom, 3. listopada 1990. godine preminulom, »Josipu Turčinoviću / sugovorniku ovih pisama / Ivan Golub«.

26.10.2018.

Preminuo akademik Ivan Golub

Preminuo akademik Ivan Golub

Sinoć, u četvrtak 25. listopada, baš nekako u vrijeme održavanja Teološkog četvrtka na čijem su ga se početku nazočni sjetili po karakterističnoj njegovoj rečenici kad god bi pozdravljao skup: „Lijepo vas je vidjeti ovdje“, u zagrebačkoj bolnici „Sestre milosrdnice“ preminuo je profesor emeritus Ivan Golub, svećenik i teolog, znanstvenik i književnik, povjesničar kulture, vrhunski intelektualac i autor u Kršćanskoj sadašnjosti. Upravo za vrijeme Teološkog četvrtka proširila se vijest o njegovoj smrti pa su se nazočni na kraju pomolili za njegovu plemenitu dušu.

26.10.2018.

Teološki četvrtak - 25. 10. 2018.

Teološki četvrtak - 25. 10. 2018.

Srdačno Vas pozivamo na TEOLOŠKI ČETVRTAK Kršćanske sadašnjosti koji će biti o temi CRKVA I (NOVO) ISLJENIŠTVO.

24.10.2018.

Mjesec svjetskih autora - Thomas Söding

Mjesec svjetskih autora - Thomas Söding

U četvrtom tjednu Mjeseca svjetskih autora na posebnoj ponudi od 35% POPUSTA, u knjižarama KS-a kao i u web knjižari, potražite naslove uglednog teologa, stručnjaka i profesora biblijske teologije Thomasa Söding.

22.10.2018.

Mjesec svjetskih autora - Henri Nouwen

Mjesec svjetskih autora - Henri Nouwen

U trećem tjednu Mjeseca svjetskih autora na posebnoj ponudi od 35% POPUSTA, u knjižarama KS-a kao i u web knjižari, nalaze se tri naslova nizozemskog teologa i katoličkog svećenika Henria Nouvena.

12.10.2018.

Mjesec svjetskih autora - Helmut Krätzel

Mjesec svjetskih autora - Helmut Krätzel

U drugom tjednu Mjeseca svjetskih autora možete kupiti uz POPUST od 35%, u knjižarama KS-a kao i u web knjižari, tri naslova umirovljenog pomoćnog bečkog biskupa Helmuta Krätzl.

5.10.2018.
Stranica 7 od 163 (977 članaka)

Misao dana

VELIKI PETAK Premda je i kao čovjek osjećao otpor prema muci koja je bila pred njim, Isus ipak na koncu izabire ulazak u nju. Izbor križa izbor je paradoksalnosti božanskoga u ovome svijetu. Izbor osobitoga i težega radi duhovnih razloga izbor je dinamike svetog. To sveto i božansko u izboru osobitog i težega svoje učinke ne očekuje ovdje i odmah. Svetome je krajnji cilj ono što Isus nagoviješta nakon muke i smrti – to su učinci „trećeg dana“. To su učinci Uskrsnuća. (Anton Šuljić, „Dodijavanje Bogu“)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.