Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novosti

Dokumentarac o 50 godina Kršćanske sadašnjosti

Dokumentarac o 50 godina Kršćanske sadašnjosti

U prigodi 50. obljetnice Kršćanske sadašnjosti Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije napravio je dokumentarni film u trajanju od 45 minuta u kojem se govori o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti KS-a.

5.4.2018.

Poziv na proslavu Dana Hrvatskoga mariološkog instituta

Poziv na proslavu Dana Hrvatskoga mariološkog instituta

Sveučilište u Zagrebu Katolički bogoslovni fakultet, Hrvatski mariološki institut i Kršćanska sadašnjost srdačno Vas pozivaju na proslavu Dana Hrvatskoga mariološkog instituta koja će održati u ponedjeljak 9. travnja 2018. na Katoličkom bogoslovnom fakultetu (dvorana 1) u Zagrebu.

3.4.2018.

Uskrsna čestitka

Uskrsna čestitka

Sretan i blagoslovljen Uskrs želi Vam Kršćanska sadašnjost!

28.3.2018.

Posebna ponuda u knjižarama KS

Posebna ponuda u knjižarama KS

U knjižarama Kršćanske sadašnjosti, i nakon korizmenoga popusta, možete kupiti odabrane naslove po posebnim cijenama.

28.3.2018.

Novo radno vrijeme knjižare u Splitu

Novo radno vrijeme knjižare u Splitu

Kršćanska sadašnjost obavještava svoje kupce da će, zbog iskazanog interesa i potreba, knjižara u Splitu (Ul. Kralja Zvonimira 16) od 1. travnja 2018. raditi dulje.

28.3.2018.

Prodajni štand Kršćanske sadašnjosti u Arena Centru, Zagreb

Prodajni štand Kršćanske sadašnjosti u Arena Centru, Zagreb

Potražite nas na štandu u Arena Centru u Zagrebu, u razdoblju od 26. ožujka do 26. travnja 2018. (prizemlje/ispred Terranove).

27.3.2018.
Stranica 8 od 158 (946 članaka)

Misao dana

Dok se danas spominjemo žrtve Vukova to, barem s vjerničke strane, ne želi biti podgrijavanje zle krvi ili zlopamćenje kao oblik nepročišćene savjesti, već radije sjećanje na žrtve koje obvezuju na rast. Kad ne bi postojala istina da se iz svakoga zla može naučiti, tada bi zlo bilo prestrašno i nepodnošljivo. Patnja ima i moć čišćenja. Katarzičnost boli i gubitaka katkad svijesti i savjesti može dati mnogo više od svakoga znanja. Danas, na obljetnicu vukovarskih stradanja, moramo se zapitati koliko smo i kao pojedinci i kao društvo naučili iz te patnje. Čišćenje pamćenja, na koje je osobito u Godini Velikoga jubileja pozivao papa Ivan Pavao II., nije kirurški zahvat kojim bismo odjednom izvadili tumor koji se proširio krvotokom. U ovom je slučaju nužno dugotrajno, ustrajno i opcionalno liječenje. A ono nije salonski, a kamo li apstraktni intelektualni posao. To je liječenje zahtjevna i sabrana usmjerenost prema onoj zbilji koja, barem kršćanima, provijava iz Kristova križa. (Anton Šulj

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.