Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Anselm Grün: KNJIGA ODGOVORA ANSELMA GRÜNA Odgovori na temeljna životna pitanja

posebice za vrijeme i nakon predavanja. Slušajući njihova pitanja došao je do saznanja da se gdjekad potvrdi mišljenje kako teolozi daju odgovore na pitanja koja ljudi nisu postavili i koja ih ne zanimaju, dok ona stvarna i temeljna pitanja ostaju neodgovorena. Autor i sam primjećuje kako za odgovore na takva pitanja nije potrebno samo znanje niti objektivno provjeravanje, nego najviše iskustvo koje on daje s polazišta teologije, kako ga je sam proučio i uvijek je taj odgovor onakav kakvog on sam osobno razumije. U ovoj knjizi zaista je postavljeno vrlo mnogo pitanja koja nas zanimaju kao primjerice „Je li sreća trenutačna?“, „Kako pronaći unutarnji mir?“ „Mnoge se veze prekidaju. Kako uspijevaju veze?“, „Što me tješi: vrijeme, vjera ili nada?“ i slično pa će ova knjiga poslužiti baš svima koje zanimaju odgovori svećenika, teologa i čovjeka koji promišlja o životu i vječnosti.


 

Misao dana

Papa Franjo ne želi revolucionirati vjeru i moral, nego vjeru i moral želi tumačiti polazeći od evanđelja. U skladu s navjestiteljskim obilježjem evanđelja, on to ne čini apstraktnim učiteljskim jezikom, nego jednostavnim – ali ne i pojednostavljujućim – jezikom, jezikom koji je komunikativan i dijaloški, koji oslovljava i osvaja ljude. Time on ne napušta ništa od naučavanja Crkve; štoviše, on na ovaj način može pokazati da je vjera uvijek svjež i osvježujući izvor (EG 11) i istina koja nikada ne će zastarjeti (EG 265). Njegov je motiv uvjeriti vjernike u ljepotu vjere i ohrabriti ih za radostan život iz vjere. (Walter Kasper, “Papa Franjo – revolucija nježnosti i ljubavi”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.