Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Anto Popović: Uvod u knjige Staroga zavjera 1 / Petoknjižje

Knjiga תּוֹרָה – Torah – Pentateuh – Petoknjižje prva je od ukupno četiri knjige u planiranom nizu s naslovom Uvod u knjige Staroga zavjeta. To je razlog zbog kojega su na početku, u prvom dijelu knjige, obrađena pitanja koja se tiču cijeloga »Uvoda u Stari zavjet«, kao što su, primjerice, povijesni pregled discipline »Uvoda u Stari zavjet« ili pitanje odnosa Staroga i Novoga zavjeta, te pitanja kanona i hermeneutičke strukture Staroga zavjeta.
Drugi dio knjige najprije obrađuje pet knjiga Pentateuha kao jednu cjelinu, a potom slijedi uvod u pojedinačne knjige i kratki, selektivni komentar odabranih ulomaka svake od pet knjiga Petoknjižja.
U trećem dijelu knjige obrađeno je pitanje oblikovanja Pentateuha.
Cilj ove knjige, kao i cijeloga planiranog Uvoda u knjige Staroga zavjeta jest olakšati čitanje i razumijevanje poruke pojedinačnih starozavjetnih knjiga u njihovom literarnom i teološkom
kontekstu te, također, informirati o prošlim i o novijim pravcima istraživanja povijesti rasta i tekstualnog oblikovanja Petoknjižja.
Knjiga donosi sintezu suvremenih udžbenika, komentarâ i monografskih studija, koje je autor preveo, prilagodio i objedinio, ali također sadržava i elemente originalnosti ne samo u detaljima nego i na razini općeg pristupa Pentateuhu kao cjelini i njegovim pojedinačnim knjigama.
na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.