Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Anton Šuljić: CD - ZA KRIŽEM KRISTOVIM

Nakon knjige istovjetnog naslova s osam križnih puteva i nakon što je jedan od njih na glazbu Ivana Žana praizveden u Korizmi 2013. kao oratorijsko djelo, autor je pristupio snimanju šest križnih puteva kako bi ih u suvremenoj formi mogao ponuditi našoj vjerničkoj javnosti za slušanje, molitvu i meditaciju.

Na tri se dakle CD-a nalazi šest različitih križnih puteva: Križni put iz ljubavi, a ne prisile, Križni put solidarnosti, Križni put u pjesmi, Blaženstva s križnog puta, Svećenikov križni put i Križni put s bl. Alojzijem Stepincem. Tekstove čitaju Tanja Popec i autor, a izvornu su glazbu napisali Toni Eterović, Adrian Vinković Rangel i Zoran Trubić, dok je za jedan križni put upotrijebljena glazba o. Kamila Kolba iz djela Sedam riječi  Kristovih na križu.

CD je prikladan za osobno slušanje bilo u izabranim prilikama bilo tijekom vožnje automobilom, ali i za manja skupna slušanja i meditiranja, namijenjen je također bolesnicima i starijima koji ne mogu ići na pobožnost križnog puta, a teško im je čitati, ali je primjenjiv i u nastavi vjeronauka za više uzraste, kao i prigodom raznih skupova i susreta od biblijskih do liturgijskih grupa i drugih koje u pobožnosti križnoga puta vide duboke duhovne i antropološke sadržaje i poruke, uvijek suvremene i uvijek nove.

Misao dana

Mislim da treba imati dobro na pameti upravo osjećaj za vrijeme. Mnogi kažu da je karakteristika kršćanstva što ima osjećaj za vrijeme, tj. kršćani su ga imali, znali su da nije ovo vrijeme samo da se otrpi, da se preživi, nego su bili zainteresirani da se u tom vremenu nešto događa i nešto ostvari. (Aldo Starić, „Kršćanska vjera”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.