Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Anton Šuljić; SAGRADITI KUĆU

u izdanju Kršćanske sadašnjosti, pjesnik i publicist don Anton Šuljić pokušava, na način meditacije i kraćih novinskih članaka, spojiti duhovno i crkveno promišljanje sa zauzetim društvenim i kulturnim djelovanjem.
 
Svoje meditacije je tijekom više od deset godina izgovarao na Prvome programu Hrvatskoga radija, na Radio Sljemenu, ponekad i na Hrvatskome katoličkom radiju, a u Večernjem listu je, s kraćom stankom, u dva navrata pisao tjedne, odnosno dnevne kolumne i prigodne priče. Neke članke pisao je i za Kanu, kao i za druge listove poput Vjesnika i Kvarnerskog veza.

U svim tim raznorodnim tekstovima, objavljenim u ovoj knjizi, autor promišlja svakodnevicu u svjetlu kršćanske vjere, a radi se o pokušaju - kako ga on naznačuje - duhovnoga graditeljstva koje, gotovo paradoksalno, leži u temelju svakoga materijalnog graditeljstva. Naime, prema mišljenju Heinricha Heinea "katedrale su gradila uvjerenja". Ovdje je uglavnom riječ o takvim uvjerenjima i promišljanjima.

 
na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.