Kršćanska sadašnjost d.o.o.

"Az grišni diak Branko pridivkom Fučić" međunarodni znanstveni skup o životu i djelu akademika Branka Fučića

Na  simpoziju je održano 70 referata. Našu izdavačku kuću »Kršćansku sadašnjost« predstavljao je njezin direktor Adalbert Rebić održavši predavanje »Branko Fučić i izdavačka kuća Kršćanska sadašnjost«. Naime Branko Fučić je surađivao u izdavačkoj kući Kršćanska sadašnjost, objavljivao svoja djela među kojima spominjemo »Glagoljska epigrafika«, »Terra incognita«, »Fraške« i »Vincent iz Kastva« .
Poštovane štovatelje obavještavamo da te knjige, osim »Glagoljske epigrafike«, mogu nabaviti u knjižarama Kršćanske sadašnjosti te putem interneta na www.ks.hr.
brano_fu_i_.jpg
 

Misao dana

Papa Franjo ne želi revolucionirati vjeru i moral, nego vjeru i moral želi tumačiti polazeći od evanđelja. U skladu s navjestiteljskim obilježjem evanđelja, on to ne čini apstraktnim učiteljskim jezikom, nego jednostavnim – ali ne i pojednostavljujućim – jezikom, jezikom koji je komunikativan i dijaloški, koji oslovljava i osvaja ljude. Time on ne napušta ništa od naučavanja Crkve; štoviše, on na ovaj način može pokazati da je vjera uvijek svjež i osvježujući izvor (EG 11) i istina koja nikada ne će zastarjeti (EG 265). Njegov je motiv uvjeriti vjernike u ljepotu vjere i ohrabriti ih za radostan život iz vjere. (Walter Kasper, “Papa Franjo – revolucija nježnosti i ljubavi”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.