Kršćanska sadašnjost d.o.o.

BOGOSLOVSKA SMOTRA - 100 godina (1910.-2010.)


Jednodnevni simpozij pod naslovom »Bogoslovska smotra 100 godina – tradicija i vizija« održat će se 12. svibnja 2010. u 9 sati u Nadbiskupskom pastoralnom institutu u dvorani »Vijenac«, Kaptol 29a, Zagreb.

PROGRAM SIMPOZIJA

Bogoslovska smotra je znanstveni časopis katoličko bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji izlazi četiri puta godišnje, prvotno je usmjeren na izvorne znanstvene radove s područja teoloških i teologiji srodnih znanosti koje se bave religijskom problematikom općenito i kršćanskom napose. Uz znanstvene i stručne radove koji kategoriziraju, Bogoslovska smotra donosi također izvješća o znanstvenim skupovima koji se tiču teološke i religijske problematike, priopćenja, osvrte, recenzije, prikaze i bibliografije.
 

Misao dana

Kad netko kaže transcendencija, kaže nešto što nas nadilazi. Dakle, ako krećemo u lov za nečim što nas nadilazi, ulazimo u određenu tragiku. Obitelj je vazda mjesto gdje to ne funkcionira, jer ona ponajprije i nije mjesto funkcionalno, nego egzistencijalno. Ona je uvijek, kao svaka pustolovina, prošarana sukobima, zastojima, uvrjedama koje izazivaju svađu i koje zahtijevaju praštanje. Već od početka, stvari su krenule loše. Muškarac i žena uzajamno se upropašćuju. Kain ubija Abela, jedna Tamara odlazi u postelju sa svojim svekrom Judom, druga Tamara daje se obljubiti od polubrata Amnona, Abšalom vodi rat protiv svojega oca kralja Davida ... Tako da je očekivanje Mesije očekivanje Onoga koji pomiruje braću (svršetak Knjige Postanka i priče o Josipu) i koji će obratiti srce otaca k sinovima, a srce sinova k ocima (Mal 3, 24 – posljednja riječ, u katoličkom kanonu, cijeloga Starog zavjeta). (Fabrice Hadjadj, “Što je to obitelj? Slijedom transcendencije u gaćama i drugih ultraseksističkih

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.