Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Bogoslovska smotra 2012 br. 1

Prvi broj Bogoslovske smotre za ovu godinu pojavio se u novoj boji i s novim glavnim urednikom Tončijem Matulićem. Budući da je donedavni glavni urednik, ujedno i tadašnji direktor Kršćanske sadašnjosti, Željko Tanjić preuzeo službu rektora Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, novi glavni urednik napisao je uvodni tekst posvećen skoroj 50. obljetnici početka II. vatikanskog koncila. U tekstu je, među ostalim, pohvalio Krš

Misao dana

Bergogliov jezik je jednostavan stoga što on hoće da bude jednostavan. Ta jednostavnost ishod je razmišljanja, evanđeoske jednostavnosti, a ne ograničenosti u izražavanju. U pozadini je proces mišljenja, bogatoga i izvornoga, koje proistječe iz isusovačke škole, koje se ne hrani samo na argentinskim učiteljima, nego nadasve na onima europskima. (Massimo Borghesi, „Jorge Mario Bergoglio. Intelektualna biografija”)

×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.