Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Božićna čestitka


I sluša li tko moje riječi, a ne čuva ih,
ja ga ne sudim.
Ja nisam došao suditi svijetu,
nego svijet spasiti.
Iv 12,47Čestit Božić
i
blagoslovljenu novu, 2016. godinu
želi Vam
Kršćanska sadašnjost
Stjepan Brebrić
direktor i glavni urednikStoga je Božje milosrđe Božja moć koja održava, štiti, promiče, iznova stvara i izgrađuje život. Ono lomi logiku ljudske pravednosti koja je usmjerena na kažnjavanje i smrt grješnika. Božje milosrđe hoće život. U vjernosti savezu što ga je sklopio sa svojim narodom, Bog u svojem milosrđu iznova uspostavlja odnos sa čovjekom, narušen grijehom, i otvara nove, pouzdane životne odnose. Milosrđe je Božja opcija za život. Ono jasno pokazuje: Bog nije, kako je mislio Nietzsche, neprijatelj života. Bog je snaga (Ps 27, 1) i izvor života (Ps 36, 10); on je prijatelj života (Mudr 11, 26).
(Walter Kasper, Milosrđe)

Misao dana

Papa Franjo ne želi revolucionirati vjeru i moral, nego vjeru i moral želi tumačiti polazeći od evanđelja. U skladu s navjestiteljskim obilježjem evanđelja, on to ne čini apstraktnim učiteljskim jezikom, nego jednostavnim – ali ne i pojednostavljujućim – jezikom, jezikom koji je komunikativan i dijaloški, koji oslovljava i osvaja ljude. Time on ne napušta ništa od naučavanja Crkve; štoviše, on na ovaj način može pokazati da je vjera uvijek svjež i osvježujući izvor (EG 11) i istina koja nikada ne će zastarjeti (EG 265). Njegov je motiv uvjeriti vjernike u ljepotu vjere i ohrabriti ih za radostan život iz vjere. (Walter Kasper, “Papa Franjo – revolucija nježnosti i ljubavi”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.