Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Christian Feldmann: BRAT ROGER, TAIZÉ - Življeno povjerenje

Bio je bliski prijatelj skorašnjega blaženika pape Ivana Pavla II., a uvažavali su ga i svjetski politički i društveni autoriteti. Okupivši ekumensku zajednicu redovnika iz raznih kršćanskih crkava u francuskome mjestašcu Taizéu on je započeo nenadmašnu duhovnu avanturu s mladim ljudima željnim duhovnoga iskustva. Iz te se vjere rađalo povjerenje i radost zajedništva koje se kasnije širilo Europom i svijetom. Tako je Taizé, malo mjesto na zemljopisnoj karti, postalo stožerna točka u duhovnome žarenju. Brata Rogera u ovoj knjizi predstavlja iskusni novinar i pisac Christian Feldmann, koji je napisao brojne biografije i zbirke portreta.

Osim ove knjige u Kršćanskoj sadašnjosti objavljene su njegove knjige Ivan XXIII. Njegova ljubav – njegov život (2002.) i Henri Nouwen. Vjera – to je čežnja (2010.), dok je o Taizéu, njegovom značenju, ljudima, pokretu i povijesti, samo od 1993. godine KS izdala sedam knjiga.

 

 

Misao dana

Evo jedne lijepe zamisli o kojoj se usuđujemo razmišljati: svaki je čovjek dio velike cjeline i svaki čovjek pridonosi uspjehu plana spasenja. Svaki je čovjek posebno i jedinstveno stvorenje. Uspješan život sastoji se dijelom iz toga da smijemo stvarati na temelju izvjesnosti o svojoj jedinstvenosti i posebnosti. Naći svoje »mjesto u životu« znači naći mjesto koje jedino ja mogu preuzeti, naći mjesto na kojem će se podudarati moje nadarenosti i okolnosti. (Alois Kothgasser/Clemens Sedmak, “Izvori sreće. O otmjenosti dobrog života”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.