Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Christian Feldmann: HENRI NOUWEN Vjera - to je čežnja

U ovoj biografiji autor, novinar i pisac, prikazuje životni put toga nizozemskog svećenika i nekadašnje zvijezde američkih elitnih sveučilišta Harvarda i Yalea, njegovo traženje autentičnoga kršćanskog života u zajednici redovnika trapista i u sirotinjskim predgrađima latinskoameričkih gradova, njegov susret s Bogom na vratima smrti, napuštanje akademske karijere da bi u Zajednici Arka živio s hendikepiranima i od njih naučio više nego iz svih knjiga i seminara.

Kršćanska sadašnjost izdala je sljedeće knjige Henria Nouwena: Isus smisao mojega života (drugo izdanje 1994.), Kalež našega života (drugo izdanje 2006.), Snaga njegove prisutnosti (2005.), Živjeti kao ljubljeni (2006.), U samoći (2006.), Otvorenih ruku (2009.), Povratak izgubljenog sina (treće izdanje 2009), O Kristovoj poniznosti (2009.), U Isusovo ime (2009.).
 

Misao dana

Povijesno zalaganje za zajedničko dobro i za sudbinu siromašnih, s jedne strane, te svijest da se Kraljevstvo ozbiljuje u svijetu putem Božjih namisli, s druge strane: to je polarna napetost kojom se vodi Bergogliova misao 60-ih do 70-ih godina. (Massimo Borghesi, „Jorge Mario Bergoglio. Intelektualna biografija”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.