Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Čitajte novi broj kršćanske obiteljske revije "Kana"

U novome broju Kršćanske obiteljske revije „Kana“ za mjesec studeni više je tema posvećeno aktualnim društvenim i crkvenim pitanjima u Hrvatskoj.
Tako Josip Grbac analizira grijehe propusta prijašnjih i aktualne vlasti s obzirom na to da su o krađama i malverzacijama u gospodarstvu svi nešto znali ali su šutjeli, navodeći kako je u tom pogledu ilustrativan primjer njemačke Crkve, koja je biskupa koji je neodgovorno trošio novac vrlo brzo maknula s položaja.
Temama politikantstva i manipulacija s obzirom na referendum o braku i stanje u Vukovaru bavi se Tonči Matulić, dok Tonči Tadić u svojoj kolumni „Izvanzemaljci nad Vukovarom“ podsjeća: „Znamo kako je izgledao kraj opsade Vukovara. Za deset ili dvadeset godina bojim se da će službena verzija glasiti kako su izvanzemaljci napali Vukovar“ pa stoga zaključuje: „Trebalo je bez odlaganja kazniti krivce – koji su ovako ostali nekažnjeni, mirni susjedi – koji mirno svoju krivicu preslikavaju na sve Srbe u Vukovaru, stvarajući od njih taoce vlastita ratnog zločina“.
O tome što je Hrvatska postigla svojim niti polugodišnjim članstvom u EU piše Hrvoje Špehar u članku „Umjesto ubrzanog napretka – neočekivano nazadovanje?“ konstatirajući: „Kao da se čini da je kairos ulaska u Europsku uniju, kao mogućnosti za promjenu političke, gospodarske i šire društvene paradigme, nepovratno izgubljen“. „U vremenu sve većeg moralnog srozavanja društvenih sustava, koji sve više zanemaruju vrijednost čovjeka kao slobodne, stvaralačke, ali moralno odgovorne osobe kad se sve više donose i pogrešni zakoni, kad je utilitarizam, grabežljivost ili, blaže rečeno, profit jedini kriterij po kojem se mjere čovjek i njegov uspjeh, potrebno nam je svjetlo vjere kako bismo i razumom jasnije spoznali da je čovjekova sloboda neodvojiva od istine, pravednosti i ljubavi.
Samo tako se izgrađuju društveni sustavi bez izrabljivanja čovjeka po čovjeku“, piše u svome promišljanju Bono Zvonimir Šagi.
O novoj globalnoj religiji internetu piše Vladimir Pavlinić u svome napisu „I fundamentalisti vole Internet“.
Poveće reportaže posvećene su i Islandu zemlji u kojoj djeluju i hrvatske misionarke karmelićanke Božanskoga Srca Isusova, a među člancima koji itekako mogu pomoći roditeljima ističe se onaj Rafaela Rimića o elektroničkome nasilju koje je novi izazov 21. stoljeća.
U Kani se na 76 stranica u boji nalazi obilje priloga i korisnih tekstova za svakoga člana kršćanske obitelji.


Misao dana

Neki je dječak jednom rekao svomu vjeroučitelju: »Moj tata kaže da je Biblija hrpa starih gluposti« Vjeroučitelj je duboko udahnuo i pomislio: »Gdje ćeš započeti?« Tu je knjigu napisalo oko 40 različitih autora tijekom otprilike 1500 godina, golema količina vremena utrošena je na njezino čitanje i stručno proučavanje. Ali s devet riječi dječak je odbacio sve to i još više od toga. (Michael Poole, “‘Novi’ ateizam. Deset argumenata koji ne drže vodu”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.