Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Dan Kršćanske sadašnjosti i predstavljanje knjiga prof. dr. sc. Bože Lujića

U prigodi

DANA KRŠĆANSKE SADAŠNJOSTI

u ponedjeljak, 22. veljače 2016.

srdačno Vas pozivamo


- u 17.30 sati u crkvu Ranjenog Isusa (Ilica 3, Zagreb) na euharistijsko slavlje koje će predvoditi prof. dr. sc. Božo Lujić i

- u 19.00 sati u Napretkov kulturni centar (Bogovićeva 1/I, Zagreb) na predstavljanje knjiga prof. dr. sc. Bože Lujića, "Tragovima biblijskih prostora i događaja" i "Naviještati Boga milosrđa u današnjem vremenu".

U programu sudjeluju:

prof. dr. sc. Nikola Hohnjec,
prof. dr. sc. Darko Tepert,
prof. dr. sc. Danijel Crnić,
dr. sc. Stjepan Brebrić,
prof. dr. sc. Božo Lujić

i
don Anton Šuljić, prof.

TRAGOVIMA BIBLIJSKIH PROSTORA I DOGAĐAJA

Ovo je djelo različito od drugih vodiča ne toliko po informacijama koje su iznesene, jer su one uglavnom manje ili više zajedničke svim vodičima, nego po tome što je  naglasak stavljen na širu obradu četiriju biblijskih mjesta koja su važna za kršćanstvo: Jeruzalem, Betlehem, Nazaret i Kafarnaum. U knjizi se u međuodnos dovode informacije o prostoru i vremenu i biblijska poruka.


NAVIJEŠTATI BOGA MILOSRĐA U DANAŠNJEM VREMENU

Autor vrlo obazrivo nudi svoje pokušaje „kako bi se eventualno moglo ići u navješćivanju Boga milosrđa, kakav se očitovao u osobi Isusa Krista“ te u tom smislu želi biti „konkretna pomoć svima onima koji se svake nedjelje i svetkovine bore sa sobom i evanđeljem da izađu pred ljude i ponude im zdravu hranu evanđelja kao radosnu vijest utjehe i nade“.


Misao dana

Danas slavimo tvoju krizmu. Dugo si se za to pripremao, razbijao glavu mnogim pitanjima. Krenuo si tragom Boga, Isusa i Duha Svetoga, pronašao odgovore, ispitivao ih, odbacivao, mijenjao ih drugima. Sad sjedimo zajedno, nazdravljamo i veselimo se. Ovo nije dan kao ostala 364 u godini. Želimo ti Božji blagoslov, čestitamo. Vadimo pametne telefone, smijemo se u kameru, stavljamo fotografije ovoga posebnog dana na internet i sa svim ljudima na svijetu koji ove godine slave krizmu želimo ti: Neka Duh Sveti bude s tobom. Danas slavimo tvoju krizmu. Neka Duh Sveti bude s tobom sa svakim jutrom koje sviće i svake noći kad liježeš spavati. Neka te čuva, i kad ti glava bude kao ispražnjena, neka je napuni novim idejama. Kad stojiš pred golemim brdom, već sad bez daha i umornih nogu, neka te on žustro podigne. Pa i kad nemaš plan kamo želiš ići i ne znaš koji je pravi smjer, uzdaj se: Duh Sveti će ti pokazati kamo te vodi! (Stephan Sigg, “Što ti želim za krizmu”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.