Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Dobra kršćanska knjiga za SHKM u Vukovaru

Jubilarni 10. Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM), koji će se 29. i 30. travnja održati u Vukovaru te pod geslom „Krist naša nada“ okupiti desetke tisuća mladih iz domovine i inozemstva, prigoda je osobito za dobru kršćansku knjigu koju možemo preporučiti ili pokloniti našim mladima.

Kršćanska sadašnjost upravo je izdala sadržajem i formatom vrlo primjerenu knjigu za mlade Pape Franje „Poruke mladima – Mali rječnik za mlade“. U toj se knjizi džepnog formata nalaze brojne misli i izreke pape Franje koje je tijekom svoje četverogodišnje papinske službe uputio mladima. Čitajući te izraze odnosno riječi, koje se nižu abecednim redom, moguće je ustanoviti i uvidjeti problematike, nesigurnosti, nade i strahove, koji prate tu, za ljudski život, ključnu životnu dob rasta, razvoja i izgradnje.
Prije nekoliko tjedana Kršćanska sadašnjost izdala je sličnu, tvrdo ukoričenu i vrlo primjerenu knjigu za krizmanike Stephana Sigga „Što ti želim za krizmu“, a prije nekoliko godina i knjigu bečkoga pomoćnog biskupa Helmuta Krätzla „Vjerujete li Vi u Boga, gospodine biskupe“. Vrlo primjerene knjige za mlade ljude, posebice za praćenje i sudjelovanje u liturgiji, napisao je Roberto Seregni naslovljene „Evanđelje u trapericama A“, a objavljena su sva tri godišta: A, B i C. Riječ je o knjigama koje na suvremen i mladima pristupačan način tumači i razlaže liturgijska čitanja, a nastale su iz autorova suodnosa s mladima putem interneta.

Splitska autorica Silvana Dragun objavila je knjigu „Sloboda na kušnji“ u kojoj se obrađuju mladima imanentne i relevantne teme, problemi i problematične pojave s kojima se susreću, poput depresije, straha od samoće, borbe protiv pesimizma, savjesti i slobode. Mladima preporučujemo i knjigu Ivana Goluba „Najprije čovjek“, jednu od najtraženijih KS-ovih knjiga, u kojoj će mnogi moći pronaći odgovore na svoja duhovna, ali i fiziološka i egzistencijalna traganja.


Preporučujemo, posebice za one mlade koji žele dublje ulaziti i problematiku svoje vjere, knjigu pape Franje „Papa Franjo odgovara“ koja je namijenjena ipak nešto ozbiljnijim tragateljima među mladima. Što vrijedi za prijašnje dvije knjige vrijedi i za knjigu Bernarda Körnera „Dobri razlozi za život u Crkvi“. Vrlo dobro mladima će poslužiti i Ignacea Leppa „Higijena duše“. Knjigu mudrih misli i odgovora „Misli sedam dana“ sastavili su Mirko Mataušić i Suzana Vrhovski, a tu je i veliki izbor Biblija koje se mogu (i trebaju) ponuditi mladima.

Osim Ilustrirane Biblije mladih, tu je i vrlo primjerena tzv. Džepna Biblija, ali i brojne druge, a za ovu prigodu posebno preporučujemo „Bibliju mladima“. U knjizi su izabrani i komentirani središnji biblijski tekstovi: stvaranje, krivnja i grijeh, vjera, nepravda, potlačivanje, patnja i smrt, pravda i mir, budućnost čovjeka: njegovo spasenje, život nakon smrti. Ta je Biblija opremljena stručnim uvodima i tematskim tumačenjima te brojnim fotografijama u boji. „Bibliju mladima“ Kršćanska sadašnjost poklonila je svim volonterima koji će se tijekom SHKM-a angažirati u Vukovaru.

Misao dana

Korupcija je tupost, sljepoća, uklanjanje Boga, duha, iz vlastitog života, s vlastitoga unutarnjeg horizonta, korupcija znači izgubiti osjećaj za razmjere i stvarnost. Korupcija je odbijanje kritike za ono što se čini. To je banalnost zla. (Peter Turkson – Vittorio Alberti, “Hrđa”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.