Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Drugi vatikanski koncil

U želji da budete u korak s novostima iz KS-a, obavještavamo Vas da je biblioteka »Koncil« Kršćanske sadašnjosti obogaćena nizom djela koja se odnose na Drugi vatikanski koncil pri čemu posebno izdvajamo:
                                                                   
                                                                  
Dokumenti.jpg
Drugi vatikanski koncil
DOKUMENTI
(VII. popravljeno i dopunjeno izdanje)Također, KS Vas obavještava da je priredila i izdala još 6 kraćih djela koje se odnose na Koncil od kojih su četiri djela Josepha Ratzingera u kojima autor izvješćuje o iskustvima i doživljajima koje je stekao kao sudionik Koncila:

                                                          
Ratzinger_4.jpg
Prvo zasjedanje Drugog vatikanskog koncila. Osvrt
Koncil na putu. Osvrt na drugo zasjedanje
Rezultati i problemi trećega koncilskog zasjedanja
Posljednje koncilsko zasjedanje


                 &n

Misao dana

Papa Franjo ne želi revolucionirati vjeru i moral, nego vjeru i moral želi tumačiti polazeći od evanđelja. U skladu s navjestiteljskim obilježjem evanđelja, on to ne čini apstraktnim učiteljskim jezikom, nego jednostavnim – ali ne i pojednostavljujućim – jezikom, jezikom koji je komunikativan i dijaloški, koji oslovljava i osvaja ljude. Time on ne napušta ništa od naučavanja Crkve; štoviše, on na ovaj način može pokazati da je vjera uvijek svjež i osvježujući izvor (EG 11) i istina koja nikada ne će zastarjeti (EG 265). Njegov je motiv uvjeriti vjernike u ljepotu vjere i ohrabriti ih za radostan život iz vjere. (Walter Kasper, “Papa Franjo – revolucija nježnosti i ljubavi”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.