Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Drugo, dopunjeno izdanje Maloga religijskog rječnika

Iako vizualno dosta slično prvom izdanju (naslovnica je tek nešto svjetlije boje), Mali religijski rječnik u svome drugom izdanju osjetno je proširen te umjesto dosadašnjih 109 stranica donosi sadržaj na čak 152 stranice. Za drugo izdanje autor se poslužio i leksikonom Hermana Josefa Fischa, Lexicon des Christentums (Patmos, 2005.), te Općim religijskim leksikonom (Leksikografski zavod Miroslav Krleža, 2002.), kojemu je sam bio glavni urednik.

Misao dana

Papa Franjo ne želi revolucionirati vjeru i moral, nego vjeru i moral želi tumačiti polazeći od evanđelja. U skladu s navjestiteljskim obilježjem evanđelja, on to ne čini apstraktnim učiteljskim jezikom, nego jednostavnim – ali ne i pojednostavljujućim – jezikom, jezikom koji je komunikativan i dijaloški, koji oslovljava i osvaja ljude. Time on ne napušta ništa od naučavanja Crkve; štoviše, on na ovaj način može pokazati da je vjera uvijek svjež i osvježujući izvor (EG 11) i istina koja nikada ne će zastarjeti (EG 265). Njegov je motiv uvjeriti vjernike u ljepotu vjere i ohrabriti ih za radostan život iz vjere. (Walter Kasper, “Papa Franjo – revolucija nježnosti i ljubavi”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.