Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Dvobroj Biblije danas stigao je u prodaju!

Novi dvobroj „Biblije danas“, časopisa Hrvatskoga katoličkog biblijskog djela i Biblijskoga instituta KBF-a, u cijelosti je posvećen postsinodalnoj pobudnici „Verbum Domini – Riječ Gospodnja“ pape Benedikta XVI. koja je plod XII. redovite biskupske sinode održane u Rimu od 5. do 26. listopada 2008. godine. Pobudnicu je na hrvatskome 2011. godine objavila Kršćanska sadašnjost. O toj je pobudnici na Papinskome sveučilištu Urbaniana u Rimu od 1. do 4. prosinca 2010. godine organiziran međunarodni simpozij, a u ovome broju doneseno je nekoliko prevedenih izlaganja s toga skupa. Marko Matić napisao je tekst „Riječ Božja u životu i poslanu Crkve, a razmišljanje o odnosu između objave, Riječi Božje i Svetog pisma naslovljeno „Govor o Bogu koji govori“ iznio je kardinal Kurt Koch. Thomas Söding napisao je tekst „Egzegezom se baviti kao teologijom, a teologijom kao egzegezom“, a David Banon piše o židovskome čitanju biblijskoga teksta. „Biblija kako su je čitali crkveni oci“ naslov je teksta Marka Sheridana, a broj zaključuje tekstovima Alexandera M. Schweitzera „Apostolska pobudnica Verbum Domini i Katolička biblijska federacija“ i „Apostolska pobudnica Verbum Domini i biskupska služba“ Victora Huga Palme Paula..


Misao dana

Kad netko kaže transcendencija, kaže nešto što nas nadilazi. Dakle, ako krećemo u lov za nečim što nas nadilazi, ulazimo u određenu tragiku. Obitelj je vazda mjesto gdje to ne funkcionira, jer ona ponajprije i nije mjesto funkcionalno, nego egzistencijalno. Ona je uvijek, kao svaka pustolovina, prošarana sukobima, zastojima, uvrjedama koje izazivaju svađu i koje zahtijevaju praštanje. Već od početka, stvari su krenule loše. Muškarac i žena uzajamno se upropašćuju. Kain ubija Abela, jedna Tamara odlazi u postelju sa svojim svekrom Judom, druga Tamara daje se obljubiti od polubrata Amnona, Abšalom vodi rat protiv svojega oca kralja Davida ... Tako da je očekivanje Mesije očekivanje Onoga koji pomiruje braću (svršetak Knjige Postanka i priče o Josipu) i koji će obratiti srce otaca k sinovima, a srce sinova k ocima (Mal 3, 24 – posljednja riječ, u katoličkom kanonu, cijeloga Starog zavjeta). (Fabrice Hadjadj, “Što je to obitelj? Slijedom transcendencije u gaćama i drugih ultraseksističkih

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.