Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Fra Bono Zvonimir Šagi odlikovan je Redom Danice Hrvatske

U prigodi prve obljetnice članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji predsjednik RH Ivo Josipović odlikovao je Mladena Bajića, Tonina Piculu, Davora Stiera, fra Bonu Zvonimira Šagija i veslački klub Galeb.

Fra Boni Zvonimir Šagi odlikovan je Redom Danice Hrvatske s likom Ruđera Boškovića za osobite zasluge za znanost i njezino promicanje u RH i svijetu.

Predsjednik Josipović obrazložio je da su svi odlikovani promicali europejstvo, a to su vrijednosti poštenja, ekumenizma, suradnje i uspjeha. Odgovarajući u ime svih odlikovanih, fra Bono Zvonimir Šagi pozvan je na mudrost dijaloga.

Misao dana

Prispodobe o milosrdnom Samaritancu i o izgubljenom sinu postale su poslovične. Govor o milosrdnom Samaritancu čak je i onkraj kršćanskoga i crkvenoga područja postao naziv raznovrsnih organizacija za pružanje pomoći (dežurnih službi, radničkih saveza, međunarodnih djela za pružanje pomoći, itd.). To pokazuje da se biblijska poruka o supatnji, suosjećanju i milosrđu duboko usjekla u svijest ljudi, te da živi dalje i u sekulariziranim oblicima. (Walter Kasper, „Milosrđe“)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.