Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Ivo Stipičić: PJESME I MOLITVE

Taj doktor filozofije, dominikanac i pastoralni radnik, koji je posljednja desetljeća djelovao u pastoralu biskupije Limburg, u nas je poznat ne samo po prijevodu „Uvoda u kršćanstvo“ današnjega pape Josepha Ratzingera, već je objavljivao svoje filozofske i teološke radove u našim časopisima, gdje je povremeno objavljivao i svoje refleksivne poetske tekstove.

U vlastitom izdanju izišla mu je 2003. godine knjige „Jesenske brazde“, a 2006. knjiga „Paljetci i pabirci. Iz bogatih riznica znamenitih ljudi“.

„Pjesme i molitve sabrane u ovome svesku nastale su u različitim prigodama i životnim situacijama. Sve su one, doduše, izraz osobnog raspoloženja, ali su i odraz realnog stanja stvari, artikuliraju, drugim riječima, upitnost ne samo jednog ljudskog individuuma već i upitnost sudbine svih ljudskih bića bilo koje epohe ili sredine“, piše autor, rođeni Bračanin (1934.), a sada umirovljeni pastoralni djelatnik Stipičić uvodeći čitatelja u ovu knjigu podijeljenu u dva velika dijela pjesama i molitava, odnosno petnaest manjih cjelina unutar ta dva temeljna određenja.

 
na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.