Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Jean Daniélou: Bog i mi

Ovo se djelo nakon gotovo šest desetljeća otkako je nastalo napokon pojavljuje i u hrvatskome prijevodu te se nudi našoj čitateljskoj javnosti kao jedno od zapaženijih polazišta refleksija suvremene teološke i kršćanske misli. Autor, jedan od najpoznatijih katoličkih teologa prošloga stoljeća (1905.-1974), koncilski teolog i kardinal, o svome djelu piše: „Ovom bih knjigom htio pomoći svima onima koji za Bogom tragaju kao pipajući u mraku tako što ću ih upozoriti na one načine na koje se on sam javlja. Htio bih da ova knjiga može poslužiti kao vodič svima koji su Boga upoznali kako bi shvatili da se Bog objavljuje na mnogo načina, ali je zato njegova objava u Isusu Kristu najuzvišenija i konačna. Želio bih ovom knjigom pomoći kršćanima da u svoju spoznaju Boga uvrste sve one različite putove koji im se nude, kao i da vole Bibliju a da pritom ne podcjenjuju teologiju, te da se teologijom bave tako da pritom ne zanemaruju mistiku. Ovom bih knjigom nadasve – u jednom svijetu u kojem je Bog naizgled tako odsutan – htio pružiti pregled onih uzastopnih etapa na kojima se on očitovao i na kojima ga i možemo ponovno naći“.

Misao dana

Neki je dječak jednom rekao svomu vjeroučitelju: »Moj tata kaže da je Biblija hrpa starih gluposti« Vjeroučitelj je duboko udahnuo i pomislio: »Gdje ćeš započeti?« Tu je knjigu napisalo oko 40 različitih autora tijekom otprilike 1500 godina, golema količina vremena utrošena je na njezino čitanje i stručno proučavanje. Ali s devet riječi dječak je odbacio sve to i još više od toga. (Michael Poole, “‘Novi’ ateizam. Deset argumenata koji ne drže vodu”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.