Kršćanska sadašnjost d.o.o.

JEDNOLISNI KATOLIČKI KALENDAR ZA 2014. GODINU

Katolički kalendar 2014. ujedno je i imendanski i, na svoj način, liturgijski budući da i bojom naglašava svetkovine, blagdane, spomendane i obične dane naznačujući i vremena kroz godinu. Tako su bijelom odnosno žutom bojom označeni blagdani Krista Gospodina, osim blagdana muke Kristove, zatim Blagdani BDM te božićne i uskrsne nedjelje. Crvenom bojom označeni su Cvjetnica, Veliki petak, Duhovi, svi dani i datum nedjelja i zapovijedanih blagdana, dok su svetkovine označene velikim masnim crvenim i žutim slovima, a blagdani običnim velikim slovima u boji. Ljubičastom bojom označene su nedjelje došašća i korizme, a zelenom bojom nedjelje kroz godinu. Masnim slovima označeni su blagdani hrvatskih svetaca i blaženika. Na kalendaru su plavim označeni i državni praznici i blagdani. Tako se omogućuje lakše informiranje o naravi crkvene ili liturgijske godine.

Misao dana

Evo jedne lijepe zamisli o kojoj se usuđujemo razmišljati: svaki je čovjek dio velike cjeline i svaki čovjek pridonosi uspjehu plana spasenja. Svaki je čovjek posebno i jedinstveno stvorenje. Uspješan život sastoji se dijelom iz toga da smijemo stvarati na temelju izvjesnosti o svojoj jedinstvenosti i posebnosti. Naći svoje »mjesto u životu« znači naći mjesto koje jedino ja mogu preuzeti, naći mjesto na kojem će se podudarati moje nadarenosti i okolnosti. (Alois Kothgasser/Clemens Sedmak, “Izvori sreće. O otmjenosti dobrog života”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.