Kršćanska sadašnjost d.o.o.

John Navone: PREMA TEOLOGIJI LJEPOTE

Ako sama Sreća vječno spoznaje vlastitu istinu, ljubi vlastitu dobrotu i nalazi nasladu u vlastitoj ljepoti, naša krajnja i vječna sreća u daru blaženoga gledanja tada je zajedništvo sa samom Srećom u kojoj spoznajemo njezinu istinu, ljubimo njezinu dobrotu i nalazimo nasladu u njezinoj ljepoti. U tom pogledu Ljepota je otajstvo koje očarava i raduje, ona rađa osjećaj radosti i mira. Sama Ljepota stvara, drži u postojanju i vodi k usavršavanju sveukupnost stvorenog svijeta. Autor je profesor teologije na Sveučilištu Gregoriana u Rimu te na ljetnoj školi Sveučilišta u Seatleu.
 

Misao dana

Bergogliov jezik je jednostavan stoga što on hoće da bude jednostavan. Ta jednostavnost ishod je razmišljanja, evanđeoske jednostavnosti, a ne ograničenosti u izražavanju. U pozadini je proces mišljenja, bogatoga i izvornoga, koje proistječe iz isusovačke škole, koje se ne hrani samo na argentinskim učiteljima, nego nadasve na onima europskima. (Massimo Borghesi, „Jorge Mario Bergoglio. Intelektualna biografija”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.