Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Jubilarni dvobroj Kane


Dragi čitatelji,

od lipnja 1970. kada je na siromašnoj medijskoj sceni zasjala Kana i kada je, kako piše urednik u uvodniku prvoga broja, „uručena vama i budućnosti“, prošlo je 50. godina.

U nastojanju da obilježimo ovaj jubilej, u čast znakovitoga pedesetogodišnjeg povijesnog hoda naše revije, pripremamo za vas poseban dvobroj (svibanj – lipanj). Objavit ćemo ga iznimno početkom lipnja kako bismo ovu obljetnicu obilježili prigodnim sadržajem i s dovoljno posvećenoga prostora.

Iako ova radosna obljetnica dolazi u bremenita vremena, kada Kana zbog okolnosti izazvanih koronavirusom do nekih čitatelja možda i nije doputovala, nastojimo ju i dalje graditi, obogaćivati ljudskošću, ali s pouzdanjem u Boga, Božju snagu i pratnju.


Kao i u svojem 50-godišnjem hodu, Kana i dalje želi nastaviti kročiti kao pouzdana i postojana aktualnost koju izručujemo vama i budućnosti. Baš onako kako su ju godinama izgrađivali njezini urednici i brojni suradnici, a s radošću čitali mnogi od vas, dragi čitatelji. Vjerujemo da s nestrpljenjem iščekujete što smo Vam pripremili. 

Ako već niste pretplatnici, a htjeli biste da Kana stigne i na Vašu adresu, pozivamo Vas da nam se javite i pretplatite se (pretplata@ks.hr, 01 6349 060).

Misao dana

Ja držim kako se ne bi trebalo zaboraviti zlo koje je neprijatelj počinio. Štoviše, ono se može oprostiti upravo jer se drži živim pretrpljeno zlo. Istinski oprost nije neko poništenje, nego znači iščitavanje toga zla i deklarirajući ga kao takvog, priznavati, međutim, da to zlo nije toliko moćno kako bi spriječilo moju ljubav, niti može zabraniti moju ljubav. Dakle, opraštam, ali istovremeno održavam živim zlo, održavam živom ranu. Osim toga, i za Isusa – koji je također u potpunosti oprostio – znaci muke (rupe na rukama i nogama, rana na boku) čine dio Njegova identiteta živućega i uskrsloga Gospodina, jer to što je podnosio i propatio, ne može se zaboraviti. Vjerujem da postoji jedno zajedničko iskustvo koje svi imamo: mi eventualno zaboravljamo bol, ali to da smo patili, ne možemo nikada zaboraviti. (Enzo Bianchi, "Paradoksi križa")

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.