Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Kana: Čudo stvaranja i medicina – što kada srce nerođena djeteta ima 'grešku'?

„Ne smiju se božićni duh i njegove poruke ostaviti u jaslicama“, piše Josip Grbac u novom broju kršćanske obiteljske revije Kana koja je u novu godinu krenula upravo putem „plodova Božića“. U Pitanju sadašnjega trenutka Grbac tako ističe prava djece i njihova kršenja danas, nadovezujući se na neodvojivu povijesnu povezanost s rođenjem Isusa.

Na tom je tragu i središnji razgovor u ovom broju Kane, s doktoricom Rajkom Lulić Jurjević koja se bavi fetalnom ehokardiografijom u Dječjoj bolnici Srebrnjak (Čudo stvaranja i medicina – što kada srce nerođena djeteta ima 'grešku'). Dr. Lulić Jurjević osvrnula se na rođenje kao čudesan trenutak u čovjekovu životu, ali i na ono vrijeme koje rođenju prethodi, a u kojem medicina danas ima doista velike mogućnosti, pa tako i uočavanja problema sa srcem i adekvatnoga liječenja. U razgovoru je otkrila i kako joj u poslu i privatnom životu pomaže vjera.

O djeci i njihovoj kreativnosti, roditeljskim odgojnim metodama i potrazi za vlastitim identitetom u adolescenciji čitatelj Kane doznat će mnogo u rubrici Obiteljski savjetnik, a traži li vjerom prožeto štivo, neizostavno će ga pronaći u rubrikama Kršćani u svijetu (fra Bono), Vrijeme i riječ (fra Tepert), Meditacije (J. Sanko Rabar), Kršćanska magistrala (N. Kuzmičić) i drugima.

Prateći aktualna zbivanja u društvu i Crkvi, Kana i ovoga puta donosi zanimljive teme poput osvrta Tončija Tadića na predsjedničke izbore (Tko je zapravo stvarni pobjednik predsjedničkih izbora?), dok Stjepan Baloban u svojoj kolumni piše o utjecaju vjere na politiku i politički život (Vjera u politici: čimbenik spajanja ili razdvajanja?).

Iako se već godinama govori o zamrzavanju ekumenizma, Aldo Sinković u Kani je istaknuo poduzete korake i vrlo optimističan stav o dolasku godine ekumenskog proljeća.  Kako piše, jedinstvo za kojim teži Svjetsko vijeće Crkava moglo bi postati hodočasnički put kojim zajednički koračaju svi kršćani.

„Da bi nova godina bila sretnija, uspješnija, radosnija, a mi zdraviji, potrebna je odluka mijenjati sebe i iznova birati dobro. Na tom putu i kroz ovu godinu neka vas dalje prati i nadahnjuje naša kršćanska obiteljska revija“, poručuje među ostalim uredništvo Kane.


CIJENA GODIŠNJE PRETPLATE NA ČASOPIS "KANA":
Hrvatska: 143,00 HRK
EMU: 44,00 EUR; Schweiz: 55,00 CHF; USA: 55,00 USD; Australija: 55,00 AUD; Canada: 55 CAD

Kontakt prijave na preplatu:

E-mail: preplata@ks.hr
Tel: 00385 1 6349 044
Pošta: Kršćanska sadašnjost d.o.o., Marulićev trg 14, pp 434, HR 10001 ZAGREB


Preplatiti se možete i u našim knjižarama:
Zagreb: Kaptol 1 i Kaptol 29
Split: Kralja Zvonimira 16
Zadar: Poljana Natka Nodila 7
Karlovac: Stjepana Radića 4
Osijek: Trg slobode bb
Marija Bistrica: Trg Ivana Pavla II. br. 32

Misao dana

Treba početi od srca, od srca koje je prosvijetljeno i vođeno razumom, od srca koje pamti. Sve to pretpostavlja uvijek dostupno srce, odnosno biće koje je uvijek spremno učiti. Nakon isticanja prvenstva nutrine, Franjo Saleški tvrdi da je nužno dopustiti da nas se podučava: »ali ovo srce, s kojim ćemo početi, zahtijeva, da ga poučimo, kako mu se treba izvana vladati« kako bismo u njemu vidjeli odraz evanđelja te veliku »mudrost i razboritost«. (François Corrignan, “Otvorite svoje srce. Duhovnost svetog Franje Saleškog”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.